10 laptopuri pt 10 fete – Girls Programming Camp by Infoarena & Facebook

UPDATE: In urma anuntului meu cei de la Maguay.ro au luat legatura cu infoarena si vor trimite 10 laptopuri in custodie pentru ca tinerele fete sa invete programare. Eu le multumesc si doresc organizatorilor succes!


Am primit pe email o solicitare de ajutor din partea colegilor de la Infoarena. Ei sunt viitorii nostri dezvoltatori de platforme web si ecommerce. Trebuie sa-i incurajam, mai ales in demersul lor curent de a promova stiinta computerelor in randul fetelor.

Concret, 10 fete care participa la "Girls Programming Camp" organizat impreuna cu Facebook nu au laptop-uri si au nevoie (inchiriat sau imprumutat mai bine) de 10 laptopuri sa poata invata programare acolo.

Mai jos aveti parte din comunicarea oficiala de pe blogul Infoarena.

Infoarena, în parteneriat cu Facebook, organizează în premieră un eveniment dedicat apropierii fetelor de informatică şi programare. Girls Programming Camp este o tabără de pregătire de o săptămână, ce va avea loc în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie la Bucureşti.[…]  Direct de la Facebook Headquarters, venim cu un proiect destinat să schimbe faţa lucrurilor! Ce se intâmplă? Ne-am uitat la fapte şi la numere, am plecat urechea – şi ne-am hotărât să înfruntăm eterna problemă a fetelor în Computer Science. 🙂

E adevărat că numărul fetelor în industria Tech e îngrijorător de mic: companiile mari de IT şi universităţi din întreaga lume au dezvoltat adevărate programe pentru a combate acest fenomen. Nici infoarena nu face excepţie de la regulă. Ce am putut observa noi este că numărul fetelor interesate de programare este semnificativ mai mare decât numărul celor care ajung să se implice activ. Fie că sunt intimidate de elevii deja “rockstar”, fie că se simt cumva excluse din comunitatea dominată de băieţi, cert este că multe dintre fete nu au curaj să participe la concursuri.

Soluţia? Girls Programming Camp! Vrem să le demonstrăm fetelor că sunt binevenite şi chiar încurajate să se alăture lumii Tech. Le vom arăta că programarea e şi pentru ele şi le vom face să descopere cât de interesante sunt problemele de algoritmică. Urmărim să construim o comunitate, să le integrăm în atmosfera concursurilor şi în mediul programatorilor! Pentru toate acestea, organizăm în premieră Girls Programming Camp!

Scriu cu nadejdea ca se vor gasi cateva magazine online care sa ne ajute sa sprijinim aceasta actiune Infoarena & Facebook. Astept asap (pt ca evenimentul bate la usa) un mail sau telefon de la ownerii de magazine online care pot ajuta acest proiect, imprumutand pentru o scurta perioada cele 10 laptopuri.

Multumesc anticipat!

PS. Dati like, RT, sau ce mai credeti voi ca ajuta la raspandirea acestui post. Mersi.

No tags for this post.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.