UPDATE: Magazine online de vanzare – cadouri, carti, papetarie

Salut, am mai primit o prezentare a unui magazin online de vanzare, si-mi fac datoria de a o prezenta mai jos. In acest moment am in lista de magazine online care vor sa-si schimbe proprietarul urmatoarele site-uri

 1. Un magazin online de cadouri mai putin gasite in Romania, cadouri de nisa as putea sa le zic. Cifra de afaceri in 2010 de aproximativ 10-12.000 de euro, deci undeva la 1000 de euro pe luna. Vinde doar platforma (daca este de interes), baza de date, site-ul si domeniul (suficient de vechi si bine indexat). Pe langa aceasta vinde si stocul de produse in valoare de aproximativ 21.000 de euro la vanzare, insa la pret de achizitie. Sugestia mea este ca dupa achizitie noul proprietar sa largeasca gama de produse, sa vanda orice fel de cadouri, pentru ca numele domeniului permite.
 2. Magazin online in domeniul cartilor, cu o cifra de afaceri de 60.000 euro (cifra in care nu sunt incluse taxe de livrare sau tva-ul) pe 2010 cu o estimare pe 2011 de aproximativ 300.000 LEI (aproximativ 71.000 euro). Afacerea nu e localizata in Bucuresti dar din aceasta cauza are costuri mici la chirie pentru cele doua depozite pe care le are. 13.500 conturi de client, 85% trafic organic din Google, 10% trafic direct. Stoc de carte aproximativ 46.000 de bucati, in valoare de aproximativ 500.000 de lei.
 3. Magazin online PAPETARIE & BIROTICA, aflat in top 5 magazine online de profil, cifra de afaceri lunara 25.000 euro, estimat anul acesta o cifra de afaceri de 400.000 de euro, marja considerabila, se vinde compania cu totul – angajati, sediu, masini, contracte furnizori, clienti. Proprietarii raman langa cumparator pentru inca 6 luni de zile pentru a asigura o tranzitie cat de cat linistita. Site orientat B2B (90% clienti companii) desi e public si oricine poate cumpara, 2% rata de conversie, comanda medie mare pentru acest sector, stoc existent in permanenta de aproximativ 5000 euro. O foarte buna politica de fidelizare, servicii foarte bune, orientate catre client. Clienti corporate importanti. Proprietarii renunta la comert pentru a intra in productie, dar nu se grabesc.

Mai am si alte cifre, am si prezentari ale magazinelor, astept ca de obicei doritori pe adresa mea de email.

Share Button
No tags for this post.

Related posts

5 thoughts on “UPDATE: Magazine online de vanzare – cadouri, carti, papetarie

 1. Stiu ca nu prea au rost discutiile publice legate de vanzari dar totusi nu prea vad cum se vand asa unele site-uri. Poate eu nu gandesc bine dar stocurile sunt prea mari fata de cifra de afaceri sau au fost lansate recent si s-a facut stoc, dar totusi. Ce viteza de rotatie a stocurilor avem?

  Cel de cadouri vinde putin dar face stoc. Mai degraba e oferta de vanzarea stocului. Intr-un an nu are cifra de afeceri cat stocul blocat?

  La magazinul de carti la fel.

  La papetarie sta bine treaba.

  • Concluziile tale relativ la stoc sunt si nu prea intemeiate, in sensul ca nu am dat suficiente informatii pentru a putea trage o concluzie valida. Daca te intereseaza ceva contacteaza-ma si am sa-ti dau mai multe detalii pentru a-ti forma o opinie corecta despre cele 3 business-uri.

 2. Va rog sa-mi trimiteti si mie url-urile magazinelor de carti, cadouri si papetarie pentru a le putea verifica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.