Magazin online la vanzare, Rezultate studiu comert electronic

Imi fac mea culpa ca nu am mai scris pe blog de ceva vreme, promit sa recuperez …

Ca si noutati am sa va comunic existenta unui alt magazin online la vanzare, pe domeniul cartilor, cu o cifra de afaceri de 60.000 euro (cifra in care nu sunt incluse taxe de livrare sau tva-ul) pe 2010 cu o estimare pe 2011 de aproximativ 300.000 LEI (aproximativ 71.000 euro). Afacerea nu e localizata in Bucuresti dar din aceasta cauza are costuri mici la chirie pentru cele doua depozite pe care le are. 13.500 conturi de client, 85% trafic organic din Google, 10% trafic direct. Stoc de carte aproximativ 46.000 de bucati, in valoare de aproximativ 500.000 de lei. Mai am si alte cifre, am si o prezentare a companiei, astept ca de obicei doritori pe adresa mea de email.

In alta ordine de idei, zilele trecute, mai exact pe data de 16 si 17 iunie 2011 au avut loc intalnirile live GPeC dintre jurati si magazinele online participante. O atmosfera superba, plina de idei si de dezbateri productive, de la care au plecat mai bogati si proprietarii de magazine online cat si juratii. Am sustinut pe 17 o prezentare succinta despre Rezultatele Studiului de Comert Electronic 2010, rezultate pe care va invit sa le cititi mai jos.

LATER UPDATE: Rezultatele finale – Studiu Comert Electronic 2010, powered by GPeC

 

No tags for this post.

Related posts

4 thoughts on “Magazin online la vanzare, Rezultate studiu comert electronic

  1. Interpretarea studiului e cam defectuoasa.
    Exemplu:
    * 59% din femei au raspuns ca nu cumparat (niciodata) online – ati tras concluzia ca numarul femeilor care cumpara online a scazut
    * a crescut comertul pe fashion, pharma si copii – ati tras concluzia ca numarul femeilor care cumpara online a crescut
    Alt exemplu:
    * a scazut frecventa de cumparare pe IT si ati generalizat fenomenul

  2. Nu mi se pare insa o dezvoltare normala si fundamentata. Cred ca este o dezvoltare bazata inca pe un comportament haotic al cumparatorului online. Este clar ca nu am ajuns la un nivel avansat, in care sa cumparam produse utilizand cardurile, sa cumparam o larga variata de produse, nu doar imbracaminte, produse electronice si cosmetice si sa avem magazine online preferate. In privinta companiilor care au deschidere doar online, eu as spune sa nu stea momentan foarte relaxati in fotoliile lor.

  3. Salut Doru, ma bucur ca am ocazia sa clarific cateva din nelamuririle tale.

    Am sa raspund intai la primele 2 chestiuni, care ti se par contradictorii. Numarul respondentilor de sex feminin care au raspuns la acest sondaj a crescut pur si simplu pentru ca femeile sunt din ce in ce mai active pe Internetul romanesc. Aceasta crestere se vede atat in segmentul femeilor care au declarat ca nu au cumparat online (o crestere de 8% fata de 2008) dar si in segmentul femeilor care au declarat ca au cumparat online (o crestere mult mai mare). Nu vad unde este contradictia. Concluzia pe care singur o tragi la finalul primului bullet e falsa, nu scrie nicaieri in studiu ca daca avem o crestere de 8% a numarului de femei pe segmentul de non-cumparatori online automat se vede o scadere identica pe segmentul de cumparatori online…?? Concluzia o tragi numai tu, si nu este corecta. Repet inca o data, sper sa ma fac inteles, numarul de respondente la chestionar care au participat si care au declarat ca au cumparat sau nu online, a crescut cu 8% fata de 2008 in cazul segmentului de non-cumparatori, si cu 20% fata de 2008 in cazul segmentului de cumparatori online. Numarul total de femei respondente la chestionar a crescut fata de 2008 cu aproximativ 18% in total. Sper sa te fi lamurit cu primele 2 bullet-uri.

    In slide-ul 12 scriem de frecventa de cumparare. Nu am generalizat noi acest lucru, ci datele din sondaj acestea sunt. Toate, dar absolut toate domeniile comertului electronic (cele pe care le-am pus in chestionar si in 2008 si in 2010) au inregistrat scaderi ale frecventei de cumparare in medie cu 15%, iar in cazul IT&C scaderea a fost cea mai mare.

    Vom publica insa cat de curand pe site-ul studiului si un raport mai detaliat din care sper ca vei intelege mai bine cifrele prezentate sumar in ppt-ul de mai sus.

    Daca mai ai si alte nelamuriri te rog spune, si voi fi bucuros sa te ajut sa intelegi. Mersi de comentariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.