Care este avantajul major al unui site de cumparaturi colective (site de reduceri)?

Baza de date, oamenii care se aboneaza sa primeasca oferte speciale. De ce nu ar putea avea succes cu o oferta asemanatoare un business online sau offline fara a apela la un site de cumparaturi colective? Pentru ca trebuie sa plateasca distributia mesajului comercial la un numar cat mai mare, sau cat mai potrivit scopului, deci la un numar oarecare de potentiali clienti. Cu acest lucru vin toate site-urile de cumparaturi colective, cu o baza de date de oameni care doresc sa cumpere super deal-uri, super oferte, mega oferte, si chestiuni asemanatoare. Acesta este avantajul major al folosirii unui site de tip Groupon de catre un comerciant. Distributia mesajului comercial catre zeci si sute de mii de clienti dornici de chilipiruri!

Dar oare cum se construieste o asemenea baza de date? Fac aceste site-uri spam? Respecta ele dorinta si vointa utilizatorului? Mai jos veti vedea care este politica de confidentialitate si anti-spam a catorva dintre aceste site-uri. M-am abonat doar la Groupon.ro si la CautaReduceri.ro. Nu comentez. Comentati voi.

SPAM de la site-urile de cumparaturi colective

 

Isi vand adresele intre ele cumva? Cum se poate sa fiu abonat la ceva ce nu m-am abonat?

No tags for this post.

Related posts

8 thoughts on “Care este avantajul major al unui site de cumparaturi colective (site de reduceri)?

 1. S-ar putea sa fie aceeasi owneri. Sau s-ar putea sa aiba securitatea f scazuta.

  Eu as fi curios care e profilul ownerului unui astfel de site. Bishnitar, chioscar, spammer sau antreprenor online serios?

 2. Este foarte posibil sa fie vorba despre cautareduceri.ro. Este acelasi owner cu un site de concursuri la care m-am abonat in trecut si primeam permanent oferte noi de castiguri diverse.

  Dar intr-adevar, baza de date este cel mai mare asset pe care il au proprietarii.

 3. Este posibil si ca unele site-uri de la care primesti mesaje sa fi folosit un address scrapper ca sa gaseasca adrese si asa adresa ta a ajuns in baza lor de date. Si eu primesc asa de la vreo cateva site-uri fara sa ma fi abonat la vreunul. Acest lucru e clar spam.

  Nu cred ca isi vand sau sharuiesc listele de adrese mi se pare ilogic avand in vedere ca site-urile sunt in concurenta.

  Securitatea poate fi o alta problema. Chiar si unii dintre marii furnizori de servicii de email marketing au avut astfel de probleme in urma carora baze de date de milioane de adrese au ajuns pe mana spamerilor.

 4. atunci e posibil sa fie asta, nu invinuiesc pe nimeni.
  In orice caz, personal consider ca aceste sisteme de reduceri nu au o viata foarte lunga. Pentru ca nu creeaza cu adevarat valoare

 5. Eu am patit acelasi lucru cu Groupon si drept urmare m-am dezabonat de la toate care au venit in inbox dupaia. Se pare macar ca dezabonarea a functionat, pt ca acum nu mai primesc astfel de oferte… O bila neagra pentru ei, dar cati fac acelasi lucru ca mine si cat sunt FERICITI ca primesc mai multe oferte?

 6. Faza cu abonatul la site-urile de reduceri colective am pus-o si eu in discutie in unul din ultimele mele articole: m-am abonat la unele, m-am dezabonat dar continui sa mai primesc si… primesc oferte de la site-uri unde nu am fost abonat cu manuta mea.

 7. Baza de date este cel mai mare activ pe care il detin aceste firme, dar mi se pare un activ care prezinta un risc crescut de instabilitate.

  Este adevarat ca anuntul unei reduceri este tentant, iar omul este foarte atent la fiecare optiune de pe urma careia poate sa castige, dar sa fim seriosi, cati oameni sunt dispusi sa primeasca oferte insistente din partea acestor companii, avand un inbox, la sfarsitul lunii de peste 300 de mesaje…

  Abuzul acestui activ poate duce la diminuarea valorii cantitative al acestuia, mai ales ca vorbim de o vanzare consulatitva (relationala).

 8. lucreaza cu firme de e-mail marketing ; folosesc aceleasi baze de date ; odata ce ti-au “notat” adresa de mail intr-o asemenea baza de date risti sa primesti mailuri de la toti ce platesc …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.