Am citit, mi-a placut: Chestionar/Brief pt realizarea unui site

Am citit astazi un articol informativ scris de Olivian Breda despre intrebarile pe care sa (ti) le pui atunci cand te apuci sa populezi cu continut un site: Model de chestionar pentru realizarea conținutului unui site.

Eu unul as fi pornit cu punctul 18: "Care e motto-ul companiei? Care e obiectivul site-ului? Aveți și o filozofie în spate?" adica SCOP-ul si mai apoi punctul 4: "Ce vreți să se întâmple când intră cineva pe site? Acțiuni posibile: să vă contacteze, să se aboneze la newsletter, doar să se informeze despre firmă, să apeleze la un serviciu gratuit, să cumpere un produs de pe site, să comenteze pe site, să se aboneze la site prin RSS, să citească blogul" sau OBIECTIVELE masurabile pe site.

Foarte buna lista, ar trebui sa o puneti in bookmark. O recapitulare utila celor care construiesc site-uri, de orice fel.

Mai jos sugestiile mele despre cum văd eu realizarea unui chestionar după care să se realizeze conținut pentru un site de prezentare obișnuit.

1. Enumerați toate serviciile pe care le prestați:
2. Enumerați top 5 servicii (cele mai importante servicii pe care le prestați):
3. Enumerați care este serviciul dumneavoastră de top, cel mai important:
4. Ce vreți să se întâmple când intră cineva pe site? Acțiuni posibile: să vă contacteze, să se aboneze la newsletter, doar să se informeze despre firmă, să apeleze la un serviciu gratuit, să cumpere un produs de pe site, să comenteze pe site, să se aboneze la site prin RSS, să citească blogul;
Dacă aveți mai multe acțiuni prioritare, menționați-le în ordine descrescătoare (cea mai importantă prima):
5. Care sunt avantajele folosirii unei afaceri ca a dumneavoastră, în general? De ce să apelez în general, la serviciile unei companii din domeniu, nu neapărat la a dumneavoastră?
6. Cu ce vă diferențiați de competitori? Ce oferiți dumneavoastră și niciunul din competitorii dumneavoastră nu oferă? Dați motive principale pentru care audiența voastră ar dori să cumpere produsele și serviciile voastre; de ce voi și nu alții?

Lista completa aici: Model de chestionar pentru realizarea conținutului unui site

No tags for this post.

Related posts

3 thoughts on “Am citit, mi-a placut: Chestionar/Brief pt realizarea unui site

  1. cred ca si punctul 5 este foarte important, nu convingi pe cineva sa apeleze la serviciile tale decat daca ii arati ce avantaje are, urmand apoi argumentele sa te aleaga pe tine.

  2. Un astfel de chestionar e binevenit doar daca beneficiarul este in masura sa si raspunda. Este din ce in ce mai greu sa obtii o persoana de contact din partea beneficiarului cu care te poti intelege.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.