Scurte/Quickies 34.2 – Alerte.Trafic.ro, MeritaCitit.ro, Squeeqly.com

Despre stirile interesante ce mi-au trecut prin reader, sau prin casuta postala in ultima vreme…

  1. Trafic.ro a lansat acum cateva zile un serviciu de Alerte ce va permite monitorizarea site-urilor. Practic ei masoara numarul de afisari, si cand el scade sub o anumita limita vi se trimite un SMS de alerta. Se monitorizeaza si timpul de incarcare a site-ului, si alti parametrii vitali pentru o functionare neintrerupta a site-ului vostru. Serviciul nou lansat, alerte.trafic.ro, costa 4.99 euro/luna insa poate fi testat 30 de zile gratuit.
  2. Merita Citit. Pentru mine a fost o noutate sa descopar acest serviciu, similar celui oferit de digg.com, dar specializat pe site-uri si continut romanesc. Am scris 2-3 cuvinte si pe twitter si sigur au fost persoane care au intrebat, si pe buna dreptate, cu ce este diferit fata de digg sau FTW (devenit intre timp cica.ro). Mie mi-a placut numele, foarte mult, si abordarea celor de la pupitrul tehnic. Si daca nu il vom sprijini noi, cei care poate "meritam sa fim cititi", atunci cine sa sprijine local un asemenea proiect. Eu unul consider ca este o initiativa buna, si sper sa se dezvolte, sa fie folosit si de alti oameni din online, pentru ca.. asa cum bine zicea un coleg de pe twitter, trebuie sa iti foloseasca, sa te ajute, sa iti ofere un avantaj. Insa eu prefer sa dau ceva inainte sa primesc. So, MeritaCitit.ro?
  3. Squeeqly – un nume cel putin ciudat, si daca intri pe site te trezesti in fata unui logo cu o veverita.. Insa in spatele acestui nume simpatic se ascunde un potential interesant pentru clientii mei, magazine online. Este vorba de social online shopping, sau mai bine zis de share-urirea cosului de cumparaturi. De ce ar da cineva share la cosul de cumparaturi? Pentru ca primeste ceva.. nu e gratis, primeste un cupon de reducere. Cu ce ajuta magazinele online? In primul rand e super simplu de implementat in pagina de thank you sau o pagina mai inainte.. depinde cand vrei sa dai cuponul, la comanda actuala, sau la o comanda viitoare, si iti asigura vizibilitate in Facebook. Sigur nu ma astept ca din Facebook sa curga apoi comenzile, insa, cei doi autori ai softului au statistici cu cine a dat share la respectivul post, cu cine a dat like, cu cine a dat click pe linkul catre magazinul tau, si la sugestia mea au gasit si calea de a masura conversiile venite din Squeeqly. Deocamdata sunt in faza beta, insa vor contacta probabil mai multe magazine online, si din punctul meu de vedere vor avea tot suportul meu, atat timp cat costurile pentru serviciul respectiv vor fi corecte… si am promisiuni ca asa va fi. Squeeqly.com promite insa sa fie un proiect interesant si pe piata magazinelor online de afara, eu unul ii urez succes!
No tags for this post.

Related posts

One thought on “Scurte/Quickies 34.2 – Alerte.Trafic.ro, MeritaCitit.ro, Squeeqly.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.