Platforme de comert electronic. Solutii e-Commerce. Magazine online la cheie

Ma tot intreaba lumea ce solutii software recomand, cu cine am mai lucrat. O intrebare foarte grea la care nu am un raspuns simplu. Am lucrat cu multe echipe de dezvoltare si practic in acest moment diferentele dintre platforme sunt din ce in ce mai mici. Chiar daca nu recomand o anumita solutie, chiar daca nu exista un buget minim sau maxim pentru asa ceva, m-am gandit ca sunt persoane care acum, in moment de criza cauta cele mai ieftine platforme de ecommerce. Una din solutii la indemana este sa dai o cautare pe Google dupa asa ceva: platforma comert  online | solutii e-commerce | magazine online

As vrea sa dau oportunitatea echipelor de programare/dezvoltare care lucreaza la asemenea platforme sa isi puna aici linkul catre solutia proprie de ecommerce. Astfel incat cei care vor sa cumpere sa gaseasca mai usor, si, daca timpul imi permite, am sa rog echipele sa-mi ofere un acces demonstrativ in aplicatiile lor, si apoi sa revin cu un scurt comentariu pe fiecare platforma. De ce fac asta, tocmai ce m-am intalnit cu cineva saptamana trecuta care nu avea buget pentru platforma mai mare de 500 de euro. E mult, e putin, nu am cum sa zic, tot ce conteaza este ca probabil in acest moment se cer preturi din ce in ce mai mici si pentru asemenea aplicatii software.

Vad pe RSS-urile pe care le citesc anunturi de tipul "100 de lei un magazin online la cheie", si stau si ma ingrozesc ce poate oferi o platforma la banii respectivi. Dar, sincer, nu am vazut acest tip de platforme.. si poate nu ar fi prea tarziu sa o fac. S-ar putea ca unele din solutiile low cost pentru ecommerce sa-si merite banii. Sau poate ca sunt solutii free, cum ar fi platforma oferita gratuit de shopmania, care isi merita banii. Macar ii invita in piata asta pe cei mai tematori.

Nu am cum sa le stiu pe toate, eu am lucrat in general cu platforme "serioase", destul de scumpe, unde suportul tehnic era prima grija. De aceea vreau sa acord o sansa si celor care dezvolta platforme ieftine, sa vina cu comentarii la acest post, sa faca o introducere de 1 paragraf a platformei lor de ecommerce, sa dea un pret, si, promit ca daca primesc un acces demo intru si fac o scurta recenzie la fiecare (max 30 de minute de analiza).

So, astept comentariile continand platformele voastre de ecommerce, low-cost sau high-cost, potrivite sau nu, custom made sau de-a gata, facute de echipe tinere sau deja consacrate. Si-mi fac timp sa le evaluez daca, pe mail, dati acces demo.

LATER UPDATE: discutia se poate purta si pe grupul de pe yahoo: http://groups.yahoo.com/group/comert_electronic/messages

No tags for this post.

Related posts

29 thoughts on “Platforme de comert electronic. Solutii e-Commerce. Magazine online la cheie

  1. platforma kubu vine in 3 variante – free, lite si pro.

    free – in esenta este varianta lite cu niste template-uri personalizate – http://www.2w.ro – exista acolo un tutorial de 9 minute cum se foloseste.

    lite si pro se pot personaliza 100% cum doreste clientul. in functie de layoutul ales poate sa coste 130 euro, 320 euro sau mai mult (design personalizat) si 10 sau 50 euro pe luna abonament. varianta lite nu are functiile de b2b, newsletter, si cateva altele mai avansate gen interactiuni live cu userii, user tracking/user behaviour.

    toate 3 se integreaza cu cei mai cunoscuti procesatori de carduri si trimitere sms si se pot defini foarte detaliat regulile de transport si taxe pentru a se calcula automat.

    varianta pro vine cu un flux de procesare optimizat astfel incat sa se reduca substantial cheltuielile de operare (adica sa se foloseasca 1-2 oameni sau part-time in loc de mai multi).

    aaa… si se integreaza usor cu orice ERP – pt stocuri/gestiune, export comenzi/facturi.

  2. Din punctul meu de vedere nici o solutie “la cheie” nu poate fi comparabila cu o solutie custom made special conceputa pentru nevoile clientului. Foarte multe solutii “la cheie” nu iti ofera (sau iti ofera intr-un volum foarte mic) sisteme avansate de raportari sau integrari cu diverse software-uri de stocuri sau chiar niste functionalitati simple gen tva variabil sau cupoane de reduceri in functie de grupuri de utilizatori.
    Cu cat o solutie de ecommerce este mai completa atat din punct de vedere al functionalitatilor cat si a instumentelor / informatiilor de marketing furnizate cu atat influenteaza experienta de shopping a potentialului cumparator.


    Platforma Kanvas e-Commerce este o platforma custom made bazata in totalitate pe un framework dezvoltat in house cu aplicabilitate pe orice domeniu (de la fashion pana la IT si rezervari online). Functionalitatile platformei se implementeaza in functie de cerintele si necestiatile fiecarui client precum si diversele integrari cu alte sofware-uri si procesatori de carduri

  3. Platforma magazin-online.biz, este o platforma gratuita, platindu-se doar un mic procent din vanzari pe luna (la inceput este de 5.9%, scazand in functie de vanzari).
    E simplu, clientul plateste doar cand vinde.

    Layout-urile magazinelor sunt construite de echipa noastra, avand drept principal obiectiv simplitatea si uzabilitatea. Exista si posibilitatea de a cere o tema personalizata, pretul acesteia incepand de la 200euro.

    Sistemul de administrare este in asa fel conceput astfel incat sa poate fi folosit si de cei mai putini priceputi in calculatoare.

    Platforma si functionalitatile sunt in continua dezvoltare, clientii putand sa propuna functionalitati noi care mai apoi sa fie implementate gratuit de echipa noastra.

    http://www.magazin-online.biz

  4. Paltforma noastra este E-Media cu site de prezentare pe http://www.e-media.com.ro – dezvoltata de e-Studio Design & Development ( http://www.e-studio.ro )

    Este mai mult decat o platforma de ecommerce, fiind construita pe un CMS dezvoltat tot de echipa E-Studio si vine in 5 variante:
    – lite (ca site de prezentare)
    – creative (ca CMS)
    – book (catalog virtual adaugat facilitatilor din CMS)
    – shop (evident magazin virtual CMS)
    – steroid (implementari speciale, adresate portalurilor si/sau site-urilor foarte complexe sau care nu se incadreaza in nici un tipar)

    Intreaga platforma este rezultatul a 10 ani de experienta in care am refuzat sa dam magazine sau site-uri pe banda facute pe solutii programate de altii si inglobeaza raspunsuri la toate problemele intalnite in toti acesti ani.

    Un punct major de interes in dezvoltarea platformei a fost flexibilitatea – siguranta ca putem face orice ar cere clientul si ca nu exista “nu se poate”; este atat de flexibila incat am implementat-o inclusiv pe site-uri flash.

    Un alt reper in dezvoltare a fost chiar Google: de cate ori am avut de ales intre o varianta sau alta, am ales varianta cea mai buna pentru o mai buna indexare.

    Strict referitor la SHOP, versiunea de baza este un numitor comun al nevoilor clientilor de pana acum – am inclus toate elementele cerute de cei mai multi clienti, iar modulele suplimentare sunt suplimentare tocmai pentru ca beneficiarul sa plateasca exact pentru ce are nevoie si nu pentru un pachet intreg care sa contina absolut orice posibilitate dar poate pe jumatate inutil. Suntem pregatiti insa pentru personalizari adaptate fiecarui client – pentru ca flexibilitatea a fost un reper de baza de la bun inceput.

    Facilitatea de administrare este construita cu gandul la usurinta in managementul produselor si comenzilor, printre principalele facilitati numarandu-se actiuni bazate pe click dreapta similar sistemelor de operare, administrarea produselor prin browse sau bulk, filtre multiple, motor de cautare samd, dar pentru mai multe detalii se recomanda un demo.

    Costul pachetului de baza E-Media SHOP este de 800 Euro.

  5. Platforma noastra este custom made , se implementeaza orice functionalitati dupa necesitatile clientului, iar pretul este in functie de modulele adaugate.

    O parte din magazinele facute pe aceasta platforma se pot vedea la portofoliu, iar un demo public va fi disponibil in cel mai scurt timp.

  6. @magazin-online.biz – Alex B.
    Am intrat in contul demo pus la dispozitie si am vazut magazinul, partea de administrare. Simpla, poate prea simpla. Administrarea categoriilor se face in 2 pasi, in loc de 1. In front-end sunt lipsuri majore pe fluxul de comanda, se intrerupe, si mai sunt mici probleme de usability. Dar nu de front-end e vb aici.. insa fluxul de comanda trebuie facut sa fie cursiv, e obligatoriu. La comenzi e mult prea simplista abordarea, in admin, nu se poate edita comanda, nu ai date despre client, si in general adminul este foarte, foarte simplificat. S-ar putea sa se preteze la un magazin cu 100 de produse, maxim, si cu 1-2 comenzi pe zi. Nu are gestiunea clientilor, are gestiune de conturi, insa nu se poate administra cu ce e acolo mai mult de 100-200 de conturi de client. Nu stiu care e targetul acestei platforme, sa pot aprecia corect avantajele sau dezavantajele ei.

    Eventualele discutii legate de ce am scris mai sus, pe mail te rog.

  7. E greu să recomanzi o anumită platformă, într-adevăr.

    Totul depinde, cum zicea si Emil, de nevoile clientului. Dacă clientul are nevoie de un minim panou securizat în care poate administra categorii/produse/comenzi atunci probabil că asta îl ajută și nu are nevoie de mai mult. Deși după aproximativ 1-2 ani, va solicita mai multe funcționalități, tocmai pentru că va dori un sistem de raportare, un modul de voucher-e, reduceri în funcție de grupul de clienți sau orice altceva care-l va ajuta. Fiecare business e diferit.

    De obicei clienții doresc ceva simplu, care să-i ajute, iar pe măsură ce se dezvoltă vor veni cu idei și cerințe care cred ei că le va ușura munca.

    De aceea noi, la Goof Koof, avem un pachet minim de funționalități în platforma de ecommerce. Evident pentru unii clienți aceasta e mai complexă, iar pentru alții e minimă. Lucrurile astea le discutăm/explicăm cu ei în momentul în care le oferim și consultanță.

    Dau doar două exemple:
    https://www.pendulum.ro/ care e ceva mai complex și oferă mai mult în zona de administrare

    și

    http://www.clevertoys.ro/ care e mai simplu dar are o priză mai puternică pe nișa lui.

    Mult succes.

  8. @Kanvas e-Commerce – Emil Manolea
    Am intrat si aici pentru un test demo, cu datele din prezentarea trimisa de voi. Interesant, o aplicatie de administrare ergonomica, usor de inteles, cu multe optiuni. Nu am sa laud ce este bine, ci am sa scot in evidenta anumite puncte negative pe care le consider esentiale. Lipsesc cateva chestiuni simple care ar face viata unui operator pe site mai simpla, cum ar fi cautarea in clienti, cautarea in comenzi dupa altceva decat codul comenzii, cautarea in.. mai multe interfete de acolo.
    Nu am reusit sa duc comanda pana la capat, desi cred ca e doar o scapare pe varianta demo. Comenzile se pot edita, schimba status, ca la aplicatia de mai sus, insa nu se pot adauga si scoate produse din comanda, la cererea clientului, sau nu se poate reface comanda cu usurinta. Mi-a placut istoricul comenzii, si acele note de la administrator, care am facut proba nu raman fixate, nu fac si ele un istoric, insa asta se poate remedia usor.
    Ca si aplicatia de mai sus nu am vazut un import de stocuri, de produse, de clienti, etc. Insa probabil ca se poate crea la comanda asa ceva.
    O aplicatie potrivita pentru un magazin cu un numar maricel de produse, totusi nu 10.000, poate 1000, maxim 2000 desi e greu fara instrumente automatizate. Se preteaza si la un numar mediu de comenzi pe zi, si e clar ca e in curs de imbunatatire, si cf celor spuse de autor, la ei totul se customizeaza. Mi-a placut si prezentarea, nu am vazut costuri, macar pentru un pachet de baza.

  9. Exista si solutii gratuite ce pot fi customizate sau la care se pot adauga diverse module contracost, si care fac o treaba foarte bune. Nu sunt un profesionist in domeniu dar am folosit prestashop si sunt foarte multumit, este mult mai bun decat o solutie a unei anumite firme care a costat peste 800Euro caz in care am preferat sa pierd acei bani decat sa mai pierd altii cu o aplicatie care avea mult prea multe minusuri pe care nu aveam cum sa le cunosc inainte de asta.
    Un articol cu elementele fundamentale ale unei aplicatii de comert electronic ar fi de ajutor pentru incepatori

  10. Platforma WEBESHOP reprezinta o aplicatie de magazin online realizata special pentru piata romaneasca. Noi credem ca este simpla si usor de folosit pentru fiecare client care-si doreste o afacere online fara batai de cap.

    Lista de functionalitati nu este pe cat de mare am vrea noi sa fie la ora actuala dar fiind aplicatia realizata de echipa noastra o putem adapta foarte usor necesitatilor clientilor.

    La ora actuala urmeazasa lansam o noua oferta, cu un pret de 299E+TVA
    Spre deosebire de un magazin gratis sau un magazin la 100ron/100dolari este un pret mare dar noi oferim clientilor suport tehnic 1 an de zile, machetare grafica dupa cerinta acestuia si multe alte avantaje care pot sta la baza unei afaceri serioase pe Internet.

    Pentru o lista completa cu specificatii puteti accesa adresa http://www.webecom.ro/magazine_online/prezentare_webeshop.htm

    WEBECOM furnizeaza solutii integrate de comert electronic, gazduire magazine online, realizare magazine, creatie grafica, bannere animatie, publicitate online, fotografii produs, clipuri prezentare produs.

  11. Platforma CS-Cart pe care o comercializam atat in Romania cat si in afara se poate caracteriza in trei cuvinte prin stabilitate, complexitate, flexibilitate. Solutia oferita de noi este un magazin online la cheie ce poate fi comparat in orice moment cu o platforma custom made din toate punctele de vedere.

    Este solutia ideala atat pentru un utilizator cu minime cunostinte de administrare a unei platforme online cat si pentru un programator cu vasta experienta.

    Utilizat de peste 200 de magazine online in tara si mai mult de 4000 de magazine online pe plan international CS-Cart este una dintre cele mai populare solutii de comert electronic. Pretul unei licente pentru un singur domeniu este de 235$ fara TVA.

    Demo: http://demo.albonet.ro
    Demo sectiune administrare: http://demo.albonet.ro/admins.php ( user: admin , parola: demo1 )

  12. Eu am folosit o componenta gratuita de la Joomla s enumeste VirtueMart si are multe facilitati, plughinuri si componente care pot face ceea ce doresc. Eu am ales aceasta solutie pentru ca are si posibilitatea de a integra usor un blog sau articole

  13. Multumesc si eu domnului Taloi, pentru un articol foarte interesant si mai ales pentru reactiile pe care le-a generat. Sunt interesat de o solutie ecommerce si ce am citit aici m-a ajutat cu informatii utile.

    @Catalin (care a postat un comment pe 8 iunie)
    Zici ca ai folosit prestashop, solutie gratuita. Eu sunt in faza de cautare de platforma eshop (daca se poate, gratuita) si am dat si peste asta pe langa altele (osCommerce, etc). Ti-as fi recunoscator daca mai putea ajuta cu un mic feedback despre prestashop, asa ca din partea unui utilizator.
    Daca poti si vrei sa faci asta, poate luam legatura. Eu am email laurentiu.prodan [at] gmail [dot] com

    Merci anticipat

  14. eu folosesc platforma shopmania si pot sati zic parerea mea.

    platforma vechi
    – varza completa

    platforma noua
    plusuri
    – noua interfata este super intuitiva
    – integrare cu google, twitter, am inteles ca fac ceva si pe facebok, feeduri pentru mai toate comparatoarele
    – plata online, f tare
    – viteza f buna de incarcare, optimizare seo calumea
    – suport tehnic f bun, mi-au raspuns si vineri la 11 noaptea. cred ca n-aveau somn

    minusuri
    – varianta noua e recent lansata deci inca e beta. sunt destul buguri si probleme din fiericire nu asa mari
    – costul piperat.. 20 euro pe luna la pachet anual mi se pare destul de mult totusi, e misto ca au si gratis totusi cu anumite limitari

  15. daca vei avea volum vei gasi si altele … minusuri.

    pentru un magazin alternativ la okazii , oscommerce, zen, presta sau altele intr-adevar e de departe cel mai usabil.

  16. Platforma de la ShopMania este o platforma de casa.
    Nu am studiat-o foarte atent dar sunt cateva lucruri care cu siguranta lipsesc:

    1. Integrarea cu alte agregatoare de preturi
    2. Integrarea cu alte sisteme de plata online
    3. Personalizari exclusiv adaptate afacerii pe care o dezvolti.

    Stiu ca pentru inceput este o alegere foarte facila, cunosc oameni care au inceput in 2010 afaceri online chiar si pe un blog. Teoretic poti face comert online empiric chiar doar cu o adresa de email.

    Odata ce concurenta devine mai serioasa pe domeniul tau de activitate vei avea nevoie de mai mult decat de o platforma de magazini online oferita de un agregator de preturi.

    Este un lucru bun ca exista astfel de platforme pentru ca acestea formeaza piata de ecomert romaneasca!

  17. valentin, folosesesc si eu de ceva timp aceasta platforma si trebuie sa te contrazic legat in aceasta problema

    – exista integrare pentru mai toate comparatoarele de preturi de pe piata
    – exista integrare pentru plata onlione cu epayment si paypal
    – in ceea ce privste personalizarile nu stiu exact la ce te referi

    tind sa cred ca este o solutie buna adresata magazinelor mici si mijloci insa daca vrei sa fii la nivelul emag, pcfun cu siguranta iti trebuie mult mai mult de atat evident si o echipa intreaga de programatori pe langa..

  18. Urmarind cu interes aceasta discutie, as vrea sa va impartasesc cateva idei din partea ShopMania BIZ, nu neaparat in mod oficial, cat mai mult legat de ceea ce s-a discutat pana acum.

    @Alex Dumitru – N-as cataloga vechea platforma ShopMania BIZ ca fiind o “varza completa”, deoarece discutam despre o platforma care a fost dezvoltata acum foarte mult timp si care odata cu evolutia noilor optiuni aparute in zona e-commerce, automat a pierdut foarte mult la capitolul actualitate. Oricum este vorba de istorie si in momentul de fata vorbim de o noua platforma mult mai performanta.

    @Valentin Manescu – In noua platforma atat integrarea cu alte agregatoare de preturi este prezenta cat si integrarea cu sistemele de plata online. Sper ca in curand sa putem sa oferi si o integrare la nivel de servicii de curierat. In ceea ce priveste personalizarile recunosc ca e greu sa ne putem adapta la orice tip de afacere dar incercam sa o facem cat mai bine si sa oferim o flexibilitate mai mare fara insa ca sa afectam uzabilitatea sistemului.

    @mihai – Ai identificat destul de bine pozitionarea ShopMania BIZ: prin facilitatile pe care le ofera, platforma se adreseaza intr-adevar in primul rand magazinelor de mici si mijlocii. Ar fi nerealist ca in momentul de fata sa ne propunem sa fim o solutie pentru magazinele de talie mare, lucru pe care nici nu il facem. Suntem o solutie destinata celor care fac primii pasi in domeniul comertului online, dar si dar si celor care vor sa isi creeze un al doilea sau un al treilea magazin, dar nu dispun de multele resurse necesare pentru a duce la bun sfarsit pe cont propriu un asemenea proiect: cunostinte tehnice, timp, resurse financiare ample etc.

    Suntem momentan in faza Beta a proiectului si este posibil sa ramanem asa pentru un anumit timp de acum incolo, motivatia fiind una destul de simpla: lucram permanent sa aducem noi functionalitati si extinderi ale platformei, platforma este intr-o continua optimizare. Evident, ca in orice proiect, exista mici bug-uri, pe care insa le rezolvam cu viteza sporita. Suntem de asemenea cat se poate de deschisi la orice sugestii sau propuneri venite din partea magazinelor online si chiar daca uneori nu vom raspunde cu o confirmare clara de implementare, toate aceste idei sunt luate in considerare si integrate in planurile noastre de dezvoltare (evident intr-o anumita ordine a prioritatilor).

    In ceea ce priveste costurile, ShopMania BIZ ofera in momentul de fata trei pachete de functionalitati, pachetul Basic fiind cel gratuit. Este absolut firesc ca functionalitatile avansate sa implice un anumit cost (consider ca este un cost destul de redus totusi), avand in vedere investitiile necesare din partea noastra pentru a sustine aceste facilitati mai performante, dar si valoarea adaugata ridicata pe care ele o creeaza pentru magazinele online.

    Mizam pe calitatea noii platforme ShopMania BIZ si pe beneficiile pe care ea le poate aduce prin functionalitati ca uzabilitatea foarte ridicata la nivel de magazin cat si de administrare, suport tehnic extrem de rapid si eficient, buna optimizare pentru motoarele de cautare, interconectarea cu platforme sociale ca Facebook sau Twitter sau cu platforme de monitorizare ca Google Analytics, facilitatea exporturilor pentru cele mai importante agregatoare de preturi, integrarea de metode de plata online si multe altele.

  19. V-as invita sa analizati si http://www.cart.ro . E pe piata din 2005, e o solutie ieftina, foarte stabila si indelung testata. Am reusit sa venim cu multe functionalitati utile, implementate dupa nevoie reale ale clientilor.
    Ce oferim unic este modulul de procesare al comenzilor, care permite magazinelor un management al clientilor super-profesionist: facturi, chitante, proforme, buletine de expeditie pentru posta romana, borderouri etc.
    Ca exemple de magazine reale implementate pe aceasta platforma, am avea http://www.buybooks.ro si http://www.buygames.ro.

  20. Agentia noastra a mers ca si solutie de e-commerce pe Presta Shop, este o platforma destul de complexa si poatefi configurata destul de bine pe nevoile clientului, mai mult de atat am obtinut rezultate foarte bune pe serviciul de optimizare pe motoarele de cautare cu aceasta platforma.

    Nu stiu daca ai folosit aceasta solutie, dar poti arunca o privire aici:

    http://www.prestashop.com/en/demo

  21. Eu folosesc o platforma Custom Made, de la Silkweb. E de departe mult mai bine decat platforma gratuita OPEN CART care am folosit-o, ulterior PRESTASHOP. Va recomand sa cumparati ceva pe marimea voastra.

    • Un magazin online decent incepe de la 200 de euro si poate costa chiar si 5000 de euro in functie de cat de mult vrei sa fie customizat ca si aspect sau ce functii sunt integrate. Un magazin online foarte bine optimizat pentru toate dispozitivele si cu o sumedenie de functii de marketing este cel de la growmit . Eu am lucrat cu ei pentru diverse proiecte si sunt foarte multumit de serviciile pe care le ofera. Sper sa iti fi fost de ajutor.

  22. Ma bucur ca am gasit aici cativa specialisti in domeniu.Detin site din 2010 platforma OsCommerce.Nu am cunostinte in domeniu, asa ca OsCommerce e destul de greoi pentru mine.Daca trec la alta platfroma pierd optimizarea de pana acum? As vrea o platforma usoara ,care sa permita sa-mi adaug singur cuvinte cheie , texte, sa pot face un banner,sa am newsletter..etc.Astept sfaturile tuturor !

    Multumesc !

  23. Buna ziua.
    Doresc sa pun o intrebare celor avizati si mai priceputi ca mine. Doresc sa aleg o solutie “la cheie” de magazin online si nu stiu ce sa aleg intre http://www.romagazine.ro/ si http://shop.unas.eu/ro/
    Dcaa cineva are timp sa-si “arunce” o privire catre aceste doua oprtunitati si sa-mi dea un sfat raman dator cu o cafea.
    Va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.