De ceva timp stiu (si incerc sa ajut) de plecarea in SUA a 5 tineri programatori (echipa Cygnus Computer), toti medaliati la competitii interne si internationale, pentru a putea participa la concursul All Star gazduit de American Computer Science League. Unul dintre cei cinci este si baiatul meu, de care sunt tare mandru. Toti sunt insa niste copii extraordinari care lasa la o parte joaca, de multe ori, si rezolva ore intregi probleme de informatica, creeaza algoritmi net superiori celor pe care ii regasesc in munca de zi cu zi a programatorilor cu care ma intalnesc. Numai ca ei nu castiga deocamdata nimic, doar ceva diplome si fericirea de a fi impreuna, intr-o gasca alaturi de cei pasionati de acelasi lucru, cand pleaca impreuna la concursuri.
Concursul All Star este luat in vizor de tinerii din Romania relativ recent, si cred acesta e al doilea an la care participa si echipe din tara noastra. Pe langa echipa Cygnus Computer, participa s-a calificat si echipa liceului Tudor Vianu. Acesti 5 copii, dragi mie, si pe care ii cunosc personal, trebuie sa dea doua probe, una teoretica (sisteme de numeraţie, recursivitate, evaluarea expresiilor aritmetice, operaţii pe biţi, grafuri, arbori, LISP, BASIC, limbajul de asamblare, algebră booleană, circuite logice, automate finite) si una practica, de programare ( echipa de juniori trebuie să rezolve 4 probleme în două ore, pe 2 calculatoare, iar echipa de seniori trebuie să rezolve 5 probleme în două ore, pe 3 calculatoare).
Stiu ca pentru multi dintre voi matematica si informatica va par lucruri interesante, dar destul de greu de stapanit. Echipa Cygnus Computer (bine pregatita de d-na profesor Mariana Kisch) sigur stie si poate sa aduca in Romania o diploma de loc fruntas, ca de altfel toti olimpicii nostri internationali la informatica. Are nevoie insa de ajutorul vostru, al companiilor care peste 5-10 ani veti lucra cu noua generatie de programatori, si care veti considera ca este bine sa investiti in pregatirea lor.
Pentru aceasta deplasare in SUA au nevoie in principla de bani pentru transport, aproximativ 650-800 euro per persoana tur-retur, deci aproximativ 4800 de euro, bani pentru cazare la un hotel din localitatea Robesonia – Philadelphia, aproximativ 87 USD per persoana/3nopti, deci 522 de dolari, si de taxa de participare de aproximativ 200 USD. In total cifra se ridica la aproximativ 6000-6500 de euro (un calcul facut cu d-na profesoara a rezultat la aproximativ 1300 euro de copil, inainte de a face rezervarile de cazare).
Am disponibile pentru cei doritori CV-urile copiilor, prezentarea clubului, prezentarea concursului ACSL si scrisoarea de invitatie primita de copii in urma calificarii lor in etapele anterioare ce au avut loc online. Astept din partea celor interesati intrebari, si nu vor refuza nicio suma, oricat de mica. Ganditi-va ca practic veti sponsoriza viitoarea elita a informaticii romanesti. Aveti practic numai de castigat daca ei se pregatesc bine, si una din etapele pregatirii este testarea, participarea la concursuri.
Eu le doresc succes!
Ioana Bica, 14 ani, cls VIII-a, scoala 56 Jose Marti
Posdarascu Daniel, 14 ani, cls VIII-a, liceul international de informatica, ICHB
Tran Bach Hai, 14 ani, cls VIII-a, liceul international de informatica, ICHB
Taloi Bogdan, 14 ani, cls VIII-a, scoala 195
Andrei Radu Voicu, 14 ani, cls VIII-a, colegiul naţional de informatică Tudor Vianu
Mult succes!
Si baiatul meu este acolo in echipa de seniori 3. Bafta!
S-au afisat rezultatele. Felicitari!
Felicitari pentru baiat, cand va avea loc concursul? Pentru multi parinti 1.300 Euro este suma foarte mare, sper ca si fata mea cand va ajunge la varsta potrivita sa poata sa participe la astfel de concursuri. Eu as ajuta dar acum toate eforturile mele financiare sunt indreptate spre o fetita care a ramas fara o mana intr-un accident mai multe detalii aici http://www.sarcina-nasterea.ro/umanitar/alexandra-are-nevoie-de-ajutorul-tau.html