WebSell-3: 4 chestionare completate pentru implementarea gratuita de Google Analytics

Ma uit la chestionarul completat de cei care au dorit sa beneficieze de implementarea gratuita, facuta de mine, a Google Analytics in varianta sa completa, inclusiv tracking-ul de e-commerce. Voi vorbi despre aceasta implementare la WebSell-3, Joi la orele 18:00, webinar dedicat analytics-ului. Nu stiu daca voi alege bine, dar trebuie sa aleg un site pe care sa-l ajut cu aceasta problema ca am promis…

  1. Primul care a completat chestionarul este un magazin online de it&c din Bucuresti, deci daca ceva nu merge bine pot ajunge repede la ei sa rezolv. Au ceva trafic si ceva comenzi pe zi, deci de la implementare pana Joi as putea arata ceva la webinarul de saptamana asta. Au platforma pe asp + sql, lucru care ma dezavantajeaza caci nu le stapanesc.. Insa cel mai probabil voi lucra impreuna cu progamatorul lor. Mai mult de atat au codul pus putin gresit, deci ajutandu-i le voi corecta si eroarea respectiva.
  2. Al doilea magazin online care a completat chestionarul este un magazin online pe o platforma de WordPress, bine cunoscuta mie. Deci m-as descurca fara probleme sa ii ajut. Nu am multe vizite pe zi, comenzi nu prea au declarat, sunt la inceput. Au deja codul GA in pagini dar fara partea de e-commerce, goal-uri nu stiu daca au puse, nu-mi dau seama fara acces in interfata GA. Au si cont pe Twitter, o bila alba in plus pentru ei. La contact insa am doar un telefon si un formular de email, nu vad numele companiei, sediul, CUI-ul J-ul si alte informatii despre (sigur le pot afla, dar un client obisnuit nu va cauta cum voi face eu, ci va renunta probabil..). Asta e o bila neagra. Mai mult la intrebarea mea despre obiective si despre bugetul alocat acestor obiective mi-au raspuns ca nu si-au propus nimic si bugetul alocat este 0 euro. Hmm..
  3. Al treilea magazin e chiar interesant, cu toate ca mai are de lucrat la partea de usability, insa am observat e singurul care si-a marcat pasii de comanda prin alterarea codului de Google Analytics, cu pagetracker, ceea ce inseamna ca acolo e cineva care se pricepe. Si am vazut codul de clickheat si parca si un alt cod de tracking. Ca atare echipa de acolo e dornica sa optimizeze magazinul. Un mare dezavantaj in cazul in care ceva nu merge bine e ca sunt din judetul Sibiu. Insa la cum am vazut codurile probabil ca s-ar descurca singuri cu ce le spun eu.. si au spus ce obiective au plus ca au bugetat acele obiective. Nice.
  4. Al patrulea magazin online, caci cele 4 site-uri vad sunt toate site-uri de comert electronic, niciun site de publishing, de continut pana acum, este tot din provincie si pe platforma asp + sql. Insa vorbind cu gazduitorul lor si cu cel care le-a creat platforma am aflat ca au deja integrat codul de Google Analytics cu toate componentele, inclusiv e-commerce, insa probabil nu stiu sa ajunga inca la raportul respectiv. Nu stiu cat de mult i-as putea ajuta pentru ca este acolo cineva care e priceput si poate sa-i ajute in orice moment.

Tragand o concluzie cumva la cele spuse de mai sus, voi alege sa implementez codul de Google Analytics asa cum trebuie si cu rapoartele care trebuie la primul site care a raspuns apelului meu de a completa un chestionar, desi este pe platforma asp. Voi incepe implementarea astazi sau maine cel mai tarziu, sper sa o termin repede, si sa prezint cateva rezultate interesante participantilor la webinarul WebSell-3, dedicat analytics-ului si metodelor de masurare a traficului si conversiei.

PS. In curand voi posta si linkul chestionarului pe baza caruia voi alege un site ce va beneficia de o implementare in GA de segmente avansate si rapoarte custom, despre care vom vorbi in webinarul WebSell-4, tot analytics, dar mai avansat putin.

PS2. Mai astept poate se inscrie si un site de continut care are nevoie de ajutor pe partea de implementare a Google Analytics… eu am promis 2 implementari, una la un magazin online care s-a adjudecat, si una la un site de publishing, care se lasa asteptat.

No tags for this post.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.