4 saptamani alaturi de un tanar ucenic – TineriAntreprenori.ro

Aproximativ acum un an de zile imi cautam un ucenic.. misiune grea, mai ales in cazul meu (timp relativ putin, plimbari multe la clienti). Anul acesta am decis sa am o alta abordare in incercarea mea de a gasi un ucenic, un asistent care sa ma ajute din cand in cand. Intotdeauna am sustinut ca numai impartasind si transmitand informatia mai departe societatea poate evolua, iar daca vorbim de comertul online eu simt foarte puternic lipsa acestui forum unde sa predau cunostintele, simt lipsa evolutiei din pricina incapatanarii unora la un demers colectiv, de industrie. Nu intru in detalii, nu e acum cazul.

Am decis ca in acest an sa ma alatur echipei de tineri mentori si tineri antreprenori din cadrul programului TineriAntreprenori.ro, incercand sa predau cat mai multe din experienta mea unui ucenic pe parcursul celor 4 saptamani de mentorat. Sper sa fie o experienta interesanta pentru cel (sau pentru aceea) care imi va fi alaturi, pentru mine sigur va fi.

Un scurt citat din comunicatul de presa JCI Bucuresti (organizatorul acestui program):

"Misiunea proiectului este de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului in randul tinerilor din Romania si de a-i sprijini pe acestia in initiativele lor, prin transfer de know-how, prin mentorat si prin training. Pe langa discutii si sfaturi despre antreprenoriat, mentoree-ul impreuna cu mentorul vor trebui sa dezvolte un plan de afaceri ce va intra in competitia nationala Best Business Plan, organizata tot de JCI. Cel mai bun plan de afaceri va accede in finala mondiala a competitiei Best Business Plan, ce va avea loc in luna octombrie a acestui an in Tunisia, in cadrul Congresului Mondial al JCI."

LATER UPDATE 1: Am uitat ce este mai important, ce cred eu ca ar trebui deja sa stie tanarul ucenic (sau tanara). Sa aibe abilitati de comunicare si sa stie sa compuna un text mai mult sau mai putin comercial, sa fi citit cateva din posturile mele si sa vina cu argumente pro si contra, sa cunoasca putin (macar sa fi cumparat ceva vreodata online) industria de comert electronic, cateva magazine online, sa manuiasca bine excelul sau un program de calcul tabelar, sa aibe blog si un cont pe o retea de socializare sau macar sa stie ce sunt.. si deocamdata atat. Ar mai fi ceva, sa aibe idei multe, sa fie creativ(a), sa nu doarma bine noaptea (din cauza ideilor si intrebarilor pe care le are..) si sa nu-si inchida telefonul niciodata, sa aibe acces la net pe toata durata acelui mentorat.  

LATER UPDATE 2: Am sa folosesc acest post si pentru a lansa un nou poll, legat de trainingul de comert electronic pe care il tin, iSell. As incerca sa fac ceva mai specializat, sa zicem sa vorbim doar de un sigur subiect (usability, analytics, planificare, marketing), mai putin timp (1-2 ore) si as incerca un sistem de webinar, un seminar online: acces la o prezentare si la audio via PC (VoIP). Ce spuneti?

Ati participa la un webinar platit (seminar online: 1-2 ore, o sg tematica) despre comert electronic?

View Results

Loading ... Loading ...
No tags for this post.

Related posts

One thought on “4 saptamani alaturi de un tanar ucenic – TineriAntreprenori.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.