Cel mai bun blog despre business, online business – roblogfest 2009

// Connect with me on: Twitter FaceBook LinkedIn ecademy

Nu spun eu acest lucru ci juriul roblogfest 2009 care a decis ca, cel putin in acest an, am scris bine pe blog. Sper ca decizia lor sa fie impartasita cel putin de cititorii acestui blog (~300), cei care ma urmaresc pe Twitter (~750) si clientii mei (~…). Sunt multe alte bloguri despre business in blogosfera romaneasca care nu au fost inscrise in aceasta competitie anuala a blogosferei romanesti, multe din ele excelente pe domeniul respectiv.

roblogfest 2009Cei care imi citesc blogul stiu ca fac deseori referire la ele si ii indrum catre articolele care mi se par interesante si utile lor. Pe Twitter fac acelasi lucru, recomand deseori linkuri catre posturi interesante, fie din .ro fie scrise de profesionisti de afara. Nu stiu cum fac alti "bloggeri", sau profesionisti in domeniilor lor, insa eu am decis de multa vreme ca informatia trebuie sa circule, sa ajunga la cine are nevoie de ea. Share-ingul este mult mai important cel putin in timpurile web 2.0 (ar trebui sa va revizuiti parerea despre acest concept si sa cititi linkul de pe wikipedia) pe care le traim decat orice altceva.

In esenta nu sunt un blogger prin definitie, nu imi castig painea de toate zilele scriind pe acest blog, ci indrumand cativa clienti catre rezultate sper eu bune in businessurile lor. Niciodata nu  am considerat blogging-ul o meserie in sine, ci doar un instrument, un mod de a face share-ingul de care vorbeam mai sus. De foarte multe ori am definit blogging-ul ca fiind "revolutia gospodinelor" si imi face mereu placere sa explic de ce cred acest lucru (unul din defectele mele e ca vorbesc prea mult si fac articole lungi). Data fiind revolutia tehnologica la care asistam oricine, dar absolut oricine, are un cuvant de spus il poate exprima in exact 5 minute folosinf un serviciu de free blogging iar in urmatoarele 5 toata lumea il poate citi si adera sau nu la ideile respective. Blogging-ul este cumva o alta expresie a democratiei si a libertartatii de exprimare. Au altii studii de caz (Manafu, Dehelean) nu va voi plictisi eu aici de rezultate cu adevarat spectaculoase in viata de zi cu zi pornite de la un simplu post pe blog.

Revenind la subiectul acestui post, eu scriu aici despre problemele pe care le intalnesc in activitatea mea zilnica si mai ales in demersul meu de a-mi consilia clientii, in principal magazine online, deci site-uri de comert electronic. Nu toata lumea care a intrat pe acest blog zilele acestea si-a dat seama ce fac eu, in ce consta recomandarile pe care le fac si activitatea mea de consultanta. Sper sa fi avut rabdarea sa fi citit cele 7-8 cuvinte din headerul blogului, sub numele meu. 

Promit ca, macar pentru noii mei cititori care au aflat in ultimele zile ca exista si LiviuTaloi.ro printre cele peste 30677 de bloguri contorizate de zelist.ro, voi posta putin mai detaliat ce in business activez si de ce servicii beneficiaza clientii mei, sigur in speranta ca si ei vor deveni in timp prietenii mei. Da, toti clientii mei imi sunt si prieteni pentru ca nu fac deosebire intre daruirea pentru familia si prietenii mei de-o viata si clientii mei, sunt trup si suflet alaturi de anevoiosul proces catre succes.. ce rime fac, v-am zis ca imi place sa scriu.

Daca veti dori sa ma cunoasteti mai bine aveti mai multe variante

  • sa imi trimiteti un email si sa-mi spuneti despre businessul vostru, unde vreti sa ajungeti, ce idealuri aveti
  • sa imi dati un telefon, dar mai rar caci am timpul dramuit, prefer emailul ca si modalitate de contact
  • sa cititi acest blog, daca aveti rabdare si daca se potriveste scopului vostru si mai ales sa nu ratati un fel de CV scurt aici, in primul meu post pe blog
  • sau sa ma invitati la o cafea, am o cafenea preferata, Coffee & You (aka ex Via Cafee) in piata Unirii, ajung acolo repede cu metroul, nu intarzii niciodata si au un net decent prin wifi, caz in care ar fi bine sa-mi consultati agenda publica de pe acest blog
  • sa intrebati cativa din clientii mei ce parere au despre mine, insa va trebui sa ii cautati putin caci nu ii veti gasi explicit publicati in vreo lista aici
  • sau, de ce nu, puteti intotdeauna sa inchideti fereastra blogului si sa amanati momentul in care veti dori sa ne cunoastem.

Multumind organizatorilor roblogfest 2009 si juriului pentru increderea acordata, va invit asadar sa ne cunoastem

// Connect with me on: Twitter FaceBook LinkedIn ecademy

PS. Si inca ceva, nu ma deranjati niciodata daca veti trimite un email. Veti primi un raspuns cu siguranta, chiar daca nu intotdeauna foarte repede. Mersi si sper ca nu v-am plictisit.

 

No tags for this post.

Related posts

3 thoughts on “Cel mai bun blog despre business, online business – roblogfest 2009

  1. Nu cred ca Roblogfest hotaraste cine scrie si cine nu sscrie bine pe blog.Asta se vede dupa numarul de cititori si vizite care le ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.