Ce s-a discutat la intalnirea ANEC din 30 ianuarie 2009

Vineri, 30 ianuarie 2009, a avut loc a doua intalnire a Asociatiei Nationale pentru E-Commerce la care au participat 25 de reprezentanti ai industriei online (magazine, procesatori de plati, dezvoltatori de software specializat, programatori). Le multumim pentru interesul manifestat si pentru discutiile in urma carora s-au putut trasa cateva concluzii, ce folosesc drept punct de plecare in activitatea ANEC.

Chiar daca au existat si opinii diferite (lucru firesc, la care ne asteptam; despre discutii a scris si Krumel aici, Adi Zamfira aici), cred ca intalnirea din 30 ianuarie a demonstrat ca majoritatea participantilor isi doresc o Asociatie care sa le reprezinte interesele, un organism functional care pe termen mediu si lung sa contribuie la dezvoltarea comertului electronic romanesc. Astfel, in urma consultarii celor prezenti, s-au decis conditiile de aderare la ANEC urmand ca, pe parcursul lunii februarie 2009, sa aiba loc primele inscrieri ale membrilor. Urmatoarea intalnire a Asociatiei se va desfasura pe 27 februarie 2009, cand membrii vor decide – dintr-o serie de proiecte – care sunt prioritatile ANEC pentru anul in curs.

In urma intalnirii de vineri, s-a lansat si un grup de discutii ANEC pentru cei care sunt interesati sa adere la Asociatie (cei care au fost prezenti la intalnire), unde se vor putea discuta si propunerile de proiecte cu posibilitate de aplicare in viitorul apropiat. Grupul de discutii este dedicat doar membrilor ANEC, acestia urmand sa primeasca invitatii de alaturare la grup.

Exceptand discutiile referitoare la probleme organizatorice, s-a stabilit de principiu ca ANEC si-ar putea incepe activitatea printr-un efort de PR la nivel de industrie si s-a discutat serios despre posibilitatea implementarii unui sistem de Marca de Incredere pentru magazinele online. In ceea ce priveste "Marca de incredere", am uploadat proiectul pe grupul de discutii ANEC (asteptam opiniile voastre si, evident, critici constructive in asa fel incat sa aducem acest proiect cat mai aproape de implementare). 

Tot pe grupul de discutii, veti gasi statutul ANEC (ce va fi publicat si aici), precum si un Cod de Conduita dezvoltat de mine si de Andrei, care propune un set de reguli de bune practici ce ar trebui implementate de magazinele online membre ANEC.

Ce urmeaza sa se intample in perioada imediat urmatoare?

– in cursul zilei de 2 februarie 2009, veti primi un e-mail de aderare la grupul de discutii ANEC .

– pe grupul de discutii, aveti acces la Statutul Asociatiei, Proiectul de Marca de Incredere si Codul de Conduita. Va rugam sa le studiati si sa discutam pe baza lor in cadrul grupului (exista thread-uri separate).

– incepand cu 3 februarie 2009, veti primi cererea de adeziune, iar cei care doresc inscrierea in ANEC, vor trebui sa achite taxa de aderare pana cel tarziu pe 25 februarie 2009.

pana pe 9 februarie 2009 (timp de o saptamana), va rog sa va ganditi si sa ne impartasiti ideile voastre de proiecte care ar trebui implementate de ANEC. Exista un thread separat pe grup numit "Propuneri de proiecte de la membri", in care va rugam sa veniti cu sugestii de proiecte. Fiecare din voi (cei care propun proiecte) ar trebui sa se gandeasca la chestiuni palpabile (sa aiba macar o schema in care un proiect ar putea fi realizat si sa se gandeasca la eficienta proiectului, la impactul asupra industriei).

– in perioada 9 februarie – 25 februarie 2009, putem discuta cu totii pe marginea proiectelor propuse (gasirea de solutii, bugete, prioritizarea proiectelor etc.), astfel incat la urmatoarea intalnire ANEC sa discutam pe marginea a maximum 3 proiecte ce vor fi implementate de Asociatie.

propunem urmatoarea intalnire ANEC (cu cei care au aderat ca membri) pentru data de 27 februarie 2009 (este tot intr-o vineri).

Inca o data, va multumesc pentru participarea de vineri si va astept cu idei, sugestii si masuri concrete pe grupul de discutii ANEC.

Liviu Taloi & Andrei Radu

No tags for this post.

Related posts

One thought on “Ce s-a discutat la intalnirea ANEC din 30 ianuarie 2009

  1. am comentat si eu poate putin prea acid ce s-a intamplat la anec vineri. cred insa cu tarie ca am fost mai mult obiectiv decat subiectiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.