eMAG (Dante International) are probleme iar… via @zoso

zoso emag are probleme iar http://tinyurl.com/cnsxxp

De fapt de ieri am auzit ca exista iarasi o lista de datornici, de data asta de la ASBIS. Deci nu numai MarketOnline are probleme, ci tot mai multe magazine online care se bazeaza pe cash-ul de la clienti (bubble – bula) si pe rulajul in crestere dar nu au cash de acasa, sau investitii s-ar putea sa aibe probleme.

S-ar putea sa auzim din ce in ce mai des despre asemenea liste si pe ele vor figura din ce in ce mai multe nume de companii cunoscute.

LATER UPDATE: de pe blogul lui Zoso – Şi eMag e datornic – mai aflam ca UltraPro si Depozitul de Calculatoare inchid niste magazine, lucrurile se incing putin in IT&C, fie offline, fie online

No tags for this post.

Related posts

5 thoughts on “eMAG (Dante International) are probleme iar… via @zoso

 1. Acestea sunt vesti proaste. Dar nu insemna sfarsitul ..

  Sunt industrii (chiar unele din online) unde neplata la scadenta este normalitate chiar si in perioade de crestere economica.

  Dupa parerea mea criza este un pretext pentru a intarzia platile.

  Prima publicare a unei liste a devenit repede viral.
  Ceilalti au remarcat acest lucru si incearca sa reediteze viralul.

  Asadar, eu cred ca listele acestea sunt jocuri de-a viralele si nu semne de faliment sau blocaj al comertului online …

 2. Mie mi se par de un prost gust periculos asemenea liste. Sincer.

  Intr-o tara civilizata ai fi dat in judecata imediat si de unde ai de incasat 100.000 de euro, te vei trezi ca ai de dat 100.000.

  Nu inteleg de ce asemenea probleme nu se rezolva pe privat sau, in cel mai rau caz, acolo unde le e locul, la tribunal.

 3. De acord cu d-l kenviro si probabil se va lasa cu procese de imagine intre marketonline-asesoft si emag-asbis.
  Asa cum spuneam si pe site-ul lui zoso referitor la acest subiect, nu consider ca este o atitudine constructiva si cu finalitate. Adica, banii nu-i vor primi a doua zi de la clienti, iar in plus pune presiune pe o piata care are deja picioare de lut.
  Sa ne spuna si noua unul din acesti listieri care este de fapt concluzia acestor liste si ce au rezolvat.
  Cand ar trebui ca toti sa se uneasca, sa stranga randurile si sa vada cum reusesc sa treaca impreuna peste acest hop, acesti mari manageri cred ca-si vor recupera astfel banii, adica blocand complet piata.
  Pai d-lor manageri, daca nimeni nu mai vinde la nimeni, voi cu ce va achitati furnizorii externi, cu ce va faceti cashflow-ul, cu ce va mai platiti ratele la sediile frumoase, la vilele caldute, la masinile nemtesti etc?.. Probabil ati uitat ca aceste sedii, vile, masini vi le-ati luat tot din rulajul facut cu acestia in care acum aruncati cu noroi.
  Daca vroiau sa fie transparenti, trebuiau sa spuna si rulajele care le-au facut, datoriile vs. rulaj, perioada care s-a intarziat, datoriile pe care le au si distribuitorii catre magazine datorita garantiilor etc

 4. In opinia mea, se regleaza piata. Vor dispare firmele mici, speculantii, firmele fara capital. Acest lucru este valabil si-n imobiliare. Multe magazine alimentare si non-alimentare se vor inchide. Va fi anul cand cei puternici vor deveni mai puternici si cei slabi vor dispare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.