Cifrele de afaceri ale principalelor magazine online in 2008, via wall-street.ro

Stirile de dimineata, sau cine se scoala de dimineata departe ajunge…

  1. PCFUN – CA 2008 = "pana la 15 milioane de euro dolari", o dublare (crestere 200%) a cifrei de afaceri fata de 2007

Madalin Durca, PCfun: In 2009, preturile produselor din comertul online vor scadea semnificativ. Ultima luna din 2008 a adus retailer-ului online PCfun mai multe comenzi fata de 2007 si o dublare in afaceri, de pana la 15 milioane euro dolari, conform asteptarilor companiei.[…]

  1. MARKETONLINE – CA 2008 = 13.3 milioane de euro, o crestere de 140% fata de 2007

Mugur Frunzetti, MarketOnline: Ponderea vanzarilor online in totalul consumului va creste in perioada de criza. MarketOnline, cel de-al doilea jucator de pe piata romaneasca de comert online, a realizat anul trecut afaceri de 13,3 milioane de euro, in crestere cu peste 140% fata de anul 2007, iar in luna decembrie vanzarile retailerului au avansat cu 290%.[…]

  1. PCGARAGE – CA 2008 = 10 milioane de euro, crestere de 80% fata de 2007

Gabriel Vasile, PC Garage: Criza ar putea impinge unele magazine online sa se repozitioneze pe piata. PC Garage, unul din cei mai mari retaileri online ce activeaza pe piata romaneasca, a realizat anul trecut afaceri de 10 milioane de euro, in crestere cu peste 80% fata de 2007, cand a afisat venituri de 5,5 milioane de euro, iar numarul de tranzactii din 2008 s-a ridicat la 51.000. […]

Cititi articolele, sunt interesante si ne spun cate ceva despre cum privesc in 2009 cele 3 magazine online. Am sa spicuiesc mai jos, 3 paragrafe mai interesante.

Madalin Durca In 2009, interesul pentru cumparaturile online va creste comparativ cu anul acesta si, prin urmare, si piata online va fi in crestere, conform spuselor lui Madalin Durca, director de marketing Pcfun si Electrofun. Vorbind despre perceptia consumatorilor, evident ca din ce in ce mai multi consumatori vor alege mediul online, in mare parte din ratiuni pur economice (de timp, de bani). […] In continuare, “cu cat promovarea comertului online romanesc se va face cu coerenta si intensitate cu atat avem sanse sa atragem din ce in ce mai multi consumatori care ii vor intelege valoarea”, conchide acesta.

Mugur Frunzetti“Strategia noastra este simpla: economii si scaderea costurilor de operare, de aici marje reduse si preturi mici, iar de aici cresterea volumului de vanzari si a cotei de piata. Vom ramane un magazin strict online, cu servicii de sapte stele si preturi mici, fara showroom-uri si cheltuieli exagerate care ajung tot pe spinarea clientilor”, a mai spus reprezentantul MarketOnline. Potrivit acestuia, nu exista in acest moment nici un motiv de criza in online, consumatorii vor cumpara din ce in ce mai mult online in loc sa cumpere din retail, pentru ca e mai ieftin si mai comod.

Gabriel Vasile Criza ar putea impinge unele magazine sa se repozitioneze pe piata. “Consecintele sunt identice pentru toti comerciantii, scaderea volumului reprezinta un semn clar ca trebuie luate masuri pentru a nu ajunge in situatia de faliment, iar masurile pot incepe cu reducerea de personal sau o eventuala repozitionare pe piata”, a mai spus Gabriel Vasile.

LATER UPDATE: Legat de toata tevatura cu MarketOnline si Asesoft la care am asistat in ultimele zile pe net, pentru ca au aparut si aici comentarii, legat de posturile celor care au scris despre acest conflict (nerve: 24PC, de la peste mic la peste prajit, computergames-forum: Mediadot reclama mincinoasa, chis florinel: Marketonline vs Asesoft, pinkish: Conflict intre Asesoft si Marketonline-Mediadot: cine are dreptate? si zoso: Marketonline are probleme. Şi Mediadot.), deci legat de toate aceste posturi am primit de la Mugur Frunzetii urmatoarele documente:

  1. Situatia la furnizorul ASBIS
  2. Situatia la furnizorul BSH
  3. Situatia la furnizorul FLAMINGO
  4. Situatia la furnizorul RHS si PROCA
  5. Situatia la furnizorul WorldComm

LATER UPDATE 2: Inca un articol despre acest "conflict" dintre MarketOnline si Asesoft. Piata online creste in 2009 pe fondul falimentelor – Piata de comert electronic din Romania va continua sa creasca in 2009, chiar daca va avea loc intr-un context general de probleme financiare si iesirea a numerosi jucatori de pe piata, a declarat pentru standard.ro Marius Ghenea, proprietarul magazinului online Pcfun.ro.

LATER UPDATE 3: O parere aruncata pe alt blog.. sugereaza ca "Acesta însă suține că ar fi un joc al celor de la Asesoft, aceștia fiind acționari la Fit Distribution care gestionează magazinele online PcFun și ElectroFun, concurente Marketonline." – de aici: Marketonline dat în judecată

LATER UPDATE 4 (23.01.2009): zoso emag are probleme iar http://tinyurl.com/cnsxxp a

De fapt de ieri am auzit ca exista iarasi o lista de datornici, de data asta de la ASBIS. Deci nu numai MarketOnline are probleme, ci tot mai multe magazine online care se bazeaza pe cash-ul de la clienti (bubble – bula) si pe rulajul in crestere dar nu au cash de acasa, sau investitii sar putea sa aibe probleme.

S-ar putea sa auzim din ce in ce mai des despre asemenea liste si pe ele vor figura din ce in ce mai multe nume de companii cunoscute.

No tags for this post.

Related posts

16 thoughts on “Cifrele de afaceri ale principalelor magazine online in 2008, via wall-street.ro

  1. Vad ca eu sunt cel mai pesimist dintre toti. Sa speram totusi ca in urmatoarele posturi nu vom intalni cuvantul faliment in alt context 🙂

  2. Grifon srl (marketonline, mediadot)

    Eliberare BO fals , faliment si plangere penala

    …..cel putin asa imi spune un furnizor deal lor ….naspa pt ei

  3. Stimati Parteneri,

    Avand in vedere informatiile false distribuite in piata de SC Asesoft Distribution in ultima perioada, consider ca este util sa facem publice urmatoarele:

    1. Ca orice societatea comerciala din distributie sau retail de IT, Grifon Group are in aceasta perioada o lichiditate scazuta, dar isi plateste toate la scadentele stabilite sau cu minime intarzieri debitele catre furnizorii sai, avand cu acestia o colaborare stransa, un parteneriat normal, necesar mai ales in aceste perioada de criza economica generala. Aceia dintre Dumneavoastra cu care avem intelegeri speciale inca din anul 2008 privind platile si esalonarile stiu ca am respectat toate promisiunile facute si ca depunem eforturi pentru a solutiona orice problema aparuta.

    2. In acest moment suntem in proces cu SC Asesoft Distribution, care a solicitat instantei de judecata declansarea procedurii de faliment impotriva societatii noastre pentru o creanta de aproximativ 29.000 RON. Aceasta cerere are termen de judecata pe 30 ianaurie 2009 si va fi, mai mult decat sigur, respinsa; intrucat suma in cauza a fost platita deja si oricum nu justifica cererea de faliment, reprezentand sub 1% din totalul platilor pe care le efectuam intr-o luna.

    3. Conflictul intre SC Grifon Group si SC Asesoft Distribution are la baza solicitarea abuziva a acesteia din urma de a plati o suma totala de peste 150.000 RON, desi debitele noastre reale se ridica la mai putin de jumatate din aceasta suma. Mai mult, din aceasta jumatate urmeaza a fi scazuta o parte semnificativa, reprezentand contravaloarea garantiilor pe care SC Asesoft Distribution le-a refuzat, primind produsele in service dar refuzand eliberarea, repararea sau stornarea lor, in mod nelegal, de peste 3 luni de cand avem deschis acest conflict. Mai mult, prin persoana domnului Iulian Stanciu, director general, SC Asesoft Distribution a refuzat in mod repetat organizarea unei concilieri legale sau contabile pentru stabilirea sumelor reale si incheierea amiabila a conflictului, preferand sa ne amentinte cu plangeri sau sa ne santajeze cu newslettere si cu relatii politice. Am propus chiar un arbitraj independent si am fost refuzati.

    4. Este adevarat ca a fost refuzat la plata un Bilet la Ordin introdus de SC Asesoft Distribution, in valoare de 100.000 RON pentru ca era fals, dar acest BO a fost falsificat CHIAR DE REPREZENTANTII ASESOFT care au facut modificari si adaugiri pe instrumentul de plata, fapt interzis in mod expres de legislatia in vigoare. Dosarul este instrumentat in acest moment de autoritatile competente.

    5. Situatia financiar-contabila a SC Grifon Group la data de 30.11.2008 (ultima situatie financiara inchisa in acest moment) ne arata datorii totale catre furnizori mai mici de 3.000.000 RON, creante de incasat de aproximativ 1.000.000 RON si stocuri de aproximativ 1.000.000 RON. Avand in vedere un termen mediu de plata de 30 de zile si un volum total de vanzari de peste 3.000.000 RON/luna in noimebrie, cea mai slaba luna din an, rezulta in mod clar un grad de indatorare redus si o posibilitate certa de plata a scadentelor in termene.

    6. Evolutia financiara a SC Grifon Group in anul 2008 a fost una excelenta, societatea inregistrand cresteri la nevelul tuturor indicatorilor economici fara de 2007:

    – Cifra de afaceri a crescut cu 142% de la 5,5 la 13,3 milioane EUR

    – Viteza de rotatie a stocului a crescut cu 33% de la 3 la 4 rotati pe luna

    – Raportul de debite/cifra de afaceri lunara a scazut cu 20% de la 1,2 la sub 1

    – Marja bruta de adaos comercial mediu la produsele comercializate a crescut cu 50%, de la 5 la 8,8%.

    Documentele noastre contabile sunt oricand la dispozitia oricarui partener doresta sa verifice aceste informatii (cu exceptia datelor privind rulajele cu ceilalti parteneri care sunt confidentiale). Suntem obisnuiti cu asemenea atacuri media, incepute inca de la lansarea MarketOnline in noiembrie 2006, dar acestea nu ne-au oprit sa ne facem treaba asa cum stim si sa ne situam in prezent printre primele 3 companii de retail online in segmentul nostru.

    1. In final, sugeram tuturor clientilor si distribuitorilor maxima prudenta in colaborarea cu SC Asesoft Distribution, colaborare pe care o regretam sincer si care ne-a adus pierderi mai mari decat castiguri pana in acest moment. Prin comportamentul si pozitia reprezentantilor sai, aceasta societate dovedeste o completa incapacitate de a avea o relatie de parteneriat cu clientii sai, o totala lipsa de respect fata de adevar si de lege si grave inclinatii in a utiliza metode ilegale si imorale pentru a obtine incasarea unor sume, justificate sau nu. Intelegem ca SC Asesoft Distribution are probleme de lichiditate si la plata unor parteneri externi, dar solutia nu se regaseste in asemenea actiuni la limita legii, ci tocmai in respectarea cadrului legal si a bunei practici de afaceri care sa le asigure un venit constant. In ceea ce ne priveste, in lipsa unei solutionari amiabile, vom lasa instantele de judecata sa decida cine datoreaza, cui, ce suma de bani si, daca vor fi gasiti datori, vom plati asa cum am facut intotdeauna, suma stabilita de instanta, aceasta nefiind oricum atat de mare incat sa pericliteze stabilitatea financiara a SC Grifon Group.

    Cu deosebita consideratie,
    Mugur Cosmin Frunzetti

  4. Si noi am dublat CA din 2007 (la aproximativ 4 mil euro cu TVA) dar sincer nu as fi asa de pesimist.
    Acum o mare parte o sa tina de organizare/management, seriozitate si consolidare (nu 50 de furnizori din care 15 sunt de baza/seriosi).

  5. LOL! abia astept deznodamantul… mi-e greu sa cred ca o firma ca Asesoft se preteaza la ce spuneti aici… vom vedea insa la final. Cu siguranta va fi un an plin de surprize 🙂

  6. Salut Liviu,

    In cazul nostru cred ca s-a strecurat o greseala in preluarea informatiei. Este vorba despre 15 mil USD, nu Euro. Daca urmaresti mai multe declaratii de-ale noastre vei vedea ca majoritatea contine cifre in USD. Oricum, in cursul zilei de astazi se va corecta aceasta greseala.

    Best,
    madalin

  7. Legat de toata tevatura cu MarketOnline si Asesoft la care am asistat in ultimele zile pe net, pentru ca au aparut si aici comentarii, legat de posturile celor care au scris despre acest conflict (nerve: 24PC, de la peste mic la peste prajit, computergames-forum: Mediadot reclama mincinoasa, chis florinel: Marketonline vs Asesoft, pinkish: Conflict intre Asesoft si Marketonline-Mediadot: cine are dreptate? si zoso: Marketonline are probleme. Şi Mediadot.), deci legat de toate aceste posturi am primit de la Mugur Frunzetii urmatoarele documente:

    1. Situatia la furnizorul ASBIS
    2. Situatia la furnizorul BSH
    3. Situatia la furnizorul FLAMINGO
    4. Situatia la furnizorul RHS si PROCA
    5. Situatia la furnizorul WorldComm
  8. Legat de Marketonline si Asesoft mie imi suna clar a lipsa de comunicare combinata cu o eventuala “reglare de conturi”. Dar in momentul de fata altceva cred ca e mai ingrijorator. Desi mai toti patronii de magazine online sunt optimisti cand vine vorba de 2009, eu ma intreb ce facem cu economia? Degeaba spui ca o sa vinzi mai mult si ca o sa scada preturile, daca euro/dolarul isi continua ascensiunea o sa ajungem sa avem poate cele mai scumpe produse online (unde totul se importa si este calculat la cursul zilei). Deja primesc oferte cu “promotii si megadiscount-uri” la produse care asta vara erau mult mai ieftine la pret intreg…

  9. Problema aici este o razbunare.
    Asesoft cere BO in alb, pentru inceperea unei colaborari.
    Este foarte posibil ca GRIFON sa le fi oferit acestora BO`ul, dar dupa semnarea contractelor de distributie, sa il fi anulat.

  10. Atentie, nu faceti confuzie intre BO (bilet la ordin) si fila CEC. Majoritatea furnizorilor cer file CEC in alb, nu BO in alb.

  11. zoso emag are probleme iar http://tinyurl.com/cnsxxp 7 minutes ago from TwitterFoxa

    De fapt de ieri am auzit ca exista iarasi o lista de datornici, de data asta de la ASBIS. Deci nu numai MarketOnline are probleme, ci tot mai multe magazine online care se bazeaza pe cash-ul de la clienti (bubble – bula) si pe rulajul in crestere dar nu au cash de acasa, sau investitii sar putea sa aibe probleme.

    S-ar putea sa auzim din ce in ce mai des despre asemenea liste si pe ele vor figura din ce in ce mai multe nume de companii cunoscute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.