Scurte/Quickies 25.0 – de prin bloguri adunate, si-napoi la magazinele online date

Am inceput anul sub imperativul cresterii ratei de conversie. Am cativa clienti foarte preocupati de acest lucru. Se pare ca nu doar la noi anul crizei se transforma in anul eficientei in online, dar si la altii: 5 reasons to get obsessed with conversion rate optimization in 2009

Reason 1: The obvious one—you get more customers, free
The obvious reason to improve your conversion rate is because you want more customers without having to spend a penny more on advertising. But there are other, even better, reasons…

Acu sincer sa fim, nu e chiar gratis, dar se pare ca e mai eficient decat sa cheltui bani aiurea pe bannere, pe publicitate online. Cu cine am mai discutat zilele acestea am ajuns la concluzia ca nu se mai merita din punct de vedere al conversiei aproape nicio forma de publicitate online.. traim vremuri grele. Trebuie sa stoarcem fiecare picatura, fiecare leu investit trebuie sa produca. Nimic nu e gratis, nici cresterea ratei de conversie nu are cum sa fie gratis, dar are un ROI mai bun.

Apoi am citit zilele trecute de un mic concurs realizat de SafeCart.ro, un nou site similar lui Usor.ro sau altor portaluri de shopping online. Si mi-am adus aminte iarasi de minunatul SWOTTI, un motor de cautare semantic, un analizor semantic al opiniilor exprimate in limba engleza insa. As da oricat sa avem asa ceva si pe sintaxa/semantica limbii romane.. poate ma aud cei de la zelist/treeworks – Catalin? Opiniile nu trebuie musai colectate undeva anume, ele deja exista pe forumuri, pe bloguri..

Apoi azi am citit ceva interesant legat de SEO, ca tot e la moda, si e o modalitate iarasi mai ieftina de promovare a unui site/magazin online: Track SEO rankings with Google Analytics. Foarte interesant mai ales pentru pasionati sau consultanti SEO. Tot acolo pe acelasi blog am gasit si acest post, bun pentru bloggeri: WordPress SEO.

Si poate cei care administrati magazine online si offline nu ar fi rau sa trageti un ochi aici: M-a inselat Flanco. Pe voi v-a inselat cineva? Asta denota si gradul de cunoastere al legislatiei de catre consumator.. care e aproape de zero. Oricum e un thread care impleteste experientele offline cu cele online, iar cei care au showroom, sau vin din retailul clasic, sa se gandeasca de doua ori inainte de a pune preturi diferite in magazin de cele puse pe site, in magazinul online..

Suflecandu-mi manecile am pornit si anul acesta in calatoria intitulata "cum sa crestem eficienta unui magazin online". Am sa raspund asap si mailurilor primite in perioada sarbatorilor. Va doresc un an nou extraordinar si o conversie cat mai mare!

PS. Retailul online in decembrie: eMag tace, urmatorii jucatori din top anunta cresteri. Trei din primii patru retaileri online de pe piata locala (pcfun.ro, cel.ro si marketonline.ro) au inregistrat cresteri semnificative ale veniturilor in sezonul de vanzari din decembrie, insa in absenta rezultatelor eMag – care are circa 70% din piata, nu este clar daca, per ansamblu, comertul prin internet a crescut sau a intrat in regres fata de anul precedent.

PS2. Vanzarile (online) de sarbatori au scazut cu 3%. Vanzarile online globale din perioada 1 noiembrie – 23 decembrie au scazut, pentru prima oara din 2001, cu 3% fata de perioada similara din 2007, potrivit comScore. Cheltuielile online au ajuns la 25,5 mil. dolari (18,3 mil. euro), sub asteptarile analistilor. Apple si Amazon au fost principalii castigatori in termen de trafic, cu 35, respectiv 76,2 mil. vizitatori. Traficul eBay a scazut cu 4%.

No tags for this post.

Related posts

One thought on “Scurte/Quickies 25.0 – de prin bloguri adunate, si-napoi la magazinele online date

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.