La multi ani dragi ROMANI, daca va mai arde dupa rezultatul votului

1 decembrie… o zi cu incarcatura istorica si emotionala pentru fiecare dintre noi. Cel putin pentru mine este. Insa putin umbrita de balaceala politica la care asistam in acest moment. Da, am fost si am votat. Dar sincer m-am dus pentru ca vroiam sa nu profite careva de votul meu nebagat in urna, nu pentru ca as fi avut cu cine vota.

Va aduceti aminte ca am lansat aici pe blog o invitatie principalelor partide politice, mai precis celor care au candidat in colegiul uninominal D14 si S5 o invitatie la dialog, o .. nu mai conteaza ce a fost. Ideea e ca nimeni din cei vizati de mine nu a raspuns acelei invitatii. Undeva ii doare pe politicienii nostri de mediul online, de antreprenoriat online, de IT&C in general.

Si cu toate acestea m-am dus la vot. Si am votat. La senat am votat cu PD-L, l-am votat pe Blaga. De ce? Nu prea aveam alternative, l-am tot studiat de ceva vreme, inca de la locale, si conform analizei lui Bogdan Manolea PD-L-ul chiar are un capitol separat pentru societatea informationala. 

Apoi a venit randul deputatilor, am luat hartia respectiva.. am gasit PD-L-ul repede, dar nu vroam sa-l votez pe domnul Dan Radu Zatreanu, nu-l cunosc. I-am trimis mailuri dupa ce am postat pe blog chestia cu votul meu, am vrut sa-l fac sa vorbeasca, sa imi zica macar ce crede despre online. Desi am doua confirmari de citire a mailurilor de la el, de la staff-ul lui probabil, nu am inca nici un raspuns. M-a tratat cu "respect" sa zic asa..

Si am inceput sa frunzaresc mai departe fitzuica aceea de vot. Si am dat pe pagina 2 parca de d-ul Varujan Pambuccian. A fost o surpriza pentru mine sa-l gasesc la mine in colegiu. Am aflat ulterior de pe site-ul domniei sale ca este prezent in toate colegiile uninominale la deputatie si are nevoie de 7000 de voturi. 1 vot are de la mine, pentru ca il cunosc personal, am avut destule discutii cu dansul si este poate singurul deputat caruia ii pasa de IT&C-ul romanesc. So, am votat cu UAR – Uniunea Armenilor din Romania, mai precis cu d-ul Pambuccian.

LATER UPDATE: Cine a mai votat cu d-ul Pambuccian – Consiliul Director al ANIS sprijina candidatura lui Varujan Pambuccian, Stiu cu cine votez, Stiu cu cine votez! | Kapra’s blog, Varujan Pambuccian ne (in)canta cu “Wonderful World”, si sper sa mai fie inca 7000 de voturi prin tara. 

*** LATER UPDATE 2: Via Victor Kapra aflu ca Varujan Pambuccian a intrat in parlament ***

Pana la urma mersul la vot nu a fost o treaba iremedial pierduta. Chiar m-am simtit bine dupa ce am pus stampila pe d-ul Pambuccian. Sper sa fi strans cele 7000 de voturi necesare sa intre in parlament.

Astazi (si ieri) se agita iar clasa politica. E 1 Decembrie, si ei negociaza, au inceput probabil deja negocierile. Din punctul meu de vedere nu merita sa castige PSD-ul, dar asta se datoreaza absenteismului la vot. In rural oamenii au votat, in urban s-au dus la mici si bere, sau la schi. Nu vreau sa mai discut despre politica astazi.. de ziua nationala a Romaniei.

Astazi vreau sa va aduc la cunostinta 2 initiative interesante, pornite de la oamenii de online, despre steagul Romaniei.

  1. Via twitter si RaduCeuca am aflat de campania UnSingurSteag.ro. Super tare campania si sincer trebuie sa ii ajutam sa standardizeze acele 3 culori. Pe scurt e vorba ca toti designerii care intr-o lucrare pun si Drapelul Romaniei, il pun cu ce culori vor ei. Initiativa isi propune sa standardizeze cele 3 culori folosite in steagul national.
  2. Mai tare insa e initiativa Elenei Ionita care a castigat cu aceasta idee confruntarea amicala de la Marketing Arena. Pe scurt, Elena a propus adoptarea steagului cu gaura, simbol al Revolutiei de la 1989, ca steag national pentru 1 an, mai ales ca in 2009 se vor implini 20 de ani de la Revolutie. 

Voi incerca sa sustin ambele idei si sa le promovez acolo unde am ocazia. Pana una alta celor ce au deschis computerele si au citit aceste randuri le doresc La Multi Ani! Si celor ce ieri si-au serbat numele, Andrei, Andreea.. le doresc si lor un claduros la multi ani!

PS. Ma voi apuca de treaba, caci recesiunea bate la usa si nu vor castiga decat cei eficienti.

No tags for this post.

Related posts

2 thoughts on “La multi ani dragi ROMANI, daca va mai arde dupa rezultatul votului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.