Trei metode prin care iti maresti veniturile pe magazinul tau online

Sunt trei mari metode de a-ti creste veniturile pe magazinul tau online. Hai sa le studiem putin…

 1. Cea mai la indemana metoda, dar nu si cea mai ieftina, este de a creste traficul pe site. E logic sa iti creasca intr-o anumita masura si veniturile, acestea fiind date de formula Trafic x Rata de Conversie x Marja/Adaos – Cheltuieli, sau cam asa ceva. In teorie daca cresti traficul si pastrezi restul variabilelor constante, adica rata de conversie, marja si cheltuielile lunare, atunci ar trebui sa te bucuri de cresterea profitului brut. Insa pentru a creste traficul pe site implica cresterea costurilor de promovare, sau gasirea unor metode miraculoase de a creste traficul fara a cheltui bani…
 2. O alta metoda care s-ar putea sa aibe un mai mare succes decat prima este cea de a creste valoarea banilor pe care ii incasezi de la fiecare client. Se poate face fie prin cresterea valorii comenzii medii (cresterea preturilor prin schimbarea adaosului, adaugarea de produse cu preturi mai mari pe site), sau prin convingerea utilizatorului sa puna in cos mai multe produse (cross-selling, up-selling, si alte metode de marketing). Chiar si simpla adaugare de "promotii" pe site poate duce la cresterea numarului mediu de produse adaugate in cos.
 3. A treia metoda si cea mai ieftina dintre toate, insa cu rezultate ce se pot lasa asteptate in timp, in sensul ca nu da rezultate rapide, este cresterea ratei de conversie. Pare simplu, cel putin in teorie, sa vrei sa cresti rata de conversie. Insa nu e tocmai asa. Posibilele cai de a creste rata de conversie sunt, fara a se limita numai la acestea, eliminarea unor pasi inutili din procesul de comanda, reproiectarea sistemului de navigare in magazin, afisarea mai pronuntata a unor texte ce contracareaza principalele temeri ale cumparatorilor, schimbari si teste ale principalelor elemente web (butoane de comanda, texte etc). Desi implica o cunoastere mai aprofundata a procesului de cumparare de pe site, segmentarea populatiei care intra in magazinul online, familiarizarea cu procesul de testare si masurare permanenta, aceasta metoda da rezultate in timp cu bani putini. Va raman astfel bani pentru campaniile de marketing.

Felul in care proprietarii de magazine online decid sa isi creasca veniturile e la alegerea lor.. insa cel mai corect mod de a face acest lucru mi se pare urmatorul: primul lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere este sa va concetrati pe cresterea ratei de conversie, sa ajungeti macar la acel 1% de care tot povestesc, daca nu chiar sa il depasiti, apoi trebuie sa va concentrati sa vindeti mai mult unui client, sa va imbunatati metodele de marketing si sa construiti un departament de marketing activ, sa cresteti valoarea medie a comenzii, sa sustineti aceasta crestere printr-un suport de vanzari si de logistica corect dimensionate, si abia apoi sa cresteti traficul pe site, doar in momentul in care magazinul online este o masina eficienta de facut bani.

Asa vad eu lucrurile.. si va invit si pe voi sa discutam despre aceste metode la iSell. Nu ar trebui sa lasati sa va fie profesor numai criza financiaro-economica pe care tocmai o traversam, mai sunt si alte metode de a invata mai putin dureroase decat costurile unor actiuni gresite.

Tu cum vrei sa cresti veniturile magazinului tau online?

View Results

Loading ... Loading ...
No tags for this post.

Related posts

8 thoughts on “Trei metode prin care iti maresti veniturile pe magazinul tau online

 1. liviu. acestea sunt considerente generale care te pozitioneaza cuminte in rand cu ceilalti. ai nevoie pe langa ele de un concept diferit care sa te pozitioneze diferit.
  diferenta sta in detalii / abordare

  njoy

 2. fara acel concept diferit nu ai ce cauta pe piata, eu asa zic. trebuie sa te pozitionezi altfel, caci daca nu faci asta, nu ai putea raspunde la intrebarea: “de ce ar cumpara internautzii de la magazinul meu?”

 3. Cresterea traficului nu inseamna neaparat si cresterea vanzarilor, pentru ca daca clientul ala a ajuns la tine pe site cautand scobitori in mod cert nu va cumpara sutien de marire sani. Asa ca cresti inutil traficul site-ului

 4. @Calivita – 1 cine iti da voie sa postezi cu numele asta.. chiar daca esti distribuitor Calivita asta nu inseamna ca poti folosi acel nume precum numele tau.. sau ai nevoie de anchor pentru link pentru SEO sa-ti creasca traficul?

  @Calivita – caruia o sa-i schimb numele in @Santamia – de ce ai face o pagina speciala de vandut scobitori pe site la tine daca nu vinzi implanturi lenjerie intima? Nu inteleg de ce ar trebui sa ajunga cei care cauta scobitori la tine pe site.. prin ce artificiu de SEO mi-as dori sa promovez o pagina dedicata scobitorilor daca eu nu vand asa ceva? sunt curios de raspuns.

 5. @ltaloi e drept ca nu ai accentuat ca e vorba de cresterea traficului TARGETAT (adica cresterea numarului de utilizatori care ajung pe magazinul tau online cautand ce vinzi tu). In rest sunt de acord cu toate cele enumerate de tine 🙂

 6. Nu stiu in ce masura cresterea pretului la produsele vandute online iti va aduce mai multi bani, pretul dicteaza piata si in online. Cresterea traficului pe site ar fi cea mai buna metoda de monetizare atat timp cat bugetul alocat pentru promovare nu depaseste incasarile. Anuntati-ma cand aflati despre metode noi de crestere a traficului online…..reciproc am sa va anunt si eu daca aflu, la randul meu, noutati. Sa vindeti mult!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.