Gecad ePayment reduce comisioanele la plata cu cardul de la 4.5 la 2.9% in cadrul unei oferte dedicate start-up-urilor

Procesatorul de plati electronice Gecad ePayment a lansat un pachet de servicii pentru companii de tip start-up care vor sa vanda produse online. Compania percepe un comision de 2,9% + 1 euro pentru fiecare tranzatie realizata de magazinul online.

Am intrat si pe PayPal sa imi readuc aminte costurile de acolo…

Monthly Sales Price Per Transaction
€0.00 EUR – €2,500.00 EUR 3.4% + €0.35 EUR
€2,500.01 EUR – €10,000.00 EUR 2.9% + €0.35 EUR
€10,000.01 EUR – €50,000.00 EUR 2.7% + €0.35 EUR
€50,000.01 EUR – €100,000.00 EUR 2.4% + €0.35 EUR
> €100,000.00 EUR 1.9% + €0.35 EUR

In acest moment ePayment e cumva mai ieftin decat PayPal, si am facut niste calcule sa vad ce si cum, pentru ca avem +0.35 EUR la PayPal si +1 EUR la Gecad, si asta poate face diferenta in multe cazuri.

Ecuatia e simpla 2.9% X + 1 EUR <= 3.4% X + 0.35 => X >=130 EUR, deci pentru produse mai scumpe de 130 EUR, sau mai bine zis pentru tranzactii mai mari de 130 de euro, ePayment devine mai ieftin decat PayPal.

Insa, mai sunt 2 mici aspecte de luat in considerare, cate 1 chestie scrisa cu * la fiecare din procesatori…

 • la Gecad ePayment: "Oferta este valabila pentru noii parteneri ePayment care incheie contract pana la 31 decembrie 2008 si nu include TVA", deci un 19% din 2.9% adica 0.55%
 • la PayPal: comisioanele de transfer interbancar pentru a repatria banii, in jur de 0.10-0.12%

Insa, oricum am face aceste calcule, nu pot decat sa apreciez efortul, chiar daca de scurta durata, celor de la Gecad ePayment si dorinta lor de a incuraja platile cu cardul. Avem nevoie de aceste lucruri si sper ca multe din noile magazine lansate anul acesta sa isi doreasca sa implementeze plata in avans cu cardul la ei in magazin.

Am sa prezint oferta voastra, ca de obicei, cursantilor la trainingul de comert electronic iSell. Poate faceti ceva special si pentru ei.. nu stiu poate prelungirea acestei oferte pana dupa 31.12.2008??

LATER EDIT: pentru un magazin cu un rulaj de peste 600.000 EUR anual, care a implementat plata cu cardul si care are un procent mediu de 5% bani incasati prin acest tip de plata, un coeficient mediu in cazul .ro in acest moment, se trece peste bariera de 2500 EUR lunar, iar la PayPal se comisioneaza mai putin. Insa, noile magazine s-ar putea sa nu atinga cifra de 600.000 EUR – 1.000.000 EUR in primul an, sau, e posibil sa nu aibe un rulaj lunar de 2501 EUR prin plati electronice cu cardul.. de aceea in ecuatie am luat prima optiune de la PayPal

LATER EDIT 2: trebuie luat in calcul si colaborarea cu departamentul anti-frauda de la fiecare procesator, acest departament facand diferenta dintre o afacere de succes si o joaca de soarecele si pisica cu hackerii.

Share Button
No tags for this post.

Related posts

9 thoughts on “Gecad ePayment reduce comisioanele la plata cu cardul de la 4.5 la 2.9% in cadrul unei oferte dedicate start-up-urilor

 1. Multumim pentru aprecieri :). Oferta este disponibila in acest moment, pana la 31 decembrie. Daca raspunsul pietei va fi bun, vom analiza cu siguranta posibilitatea de a extinde oferta si dupa acest termen.

 2. Pentru partenerii actuali pregatim un proiect care va aduce mai multe vanzari in magazinele lor. Nu pot da detalii acum pentru ca ne pregatim de lansare, insa vom discuta despre el ulterior 🙂

 3. “trebuie luat in calcul si colaborarea cu departamentul anti-frauda de la fiecare procesator, acest departament facand diferenta dintre o afacere de succes si o joaca de soarecele si pisica cu hackerii.”

  Aici ai punctat excelent. Daca la PP nu am simtit ca as fi protejat in vreun fel, la EP pot spune ca apar chiar “aberatii” de antifrauda (si asta in senul bun).

 4. Comisioanele la tranzactiile prin Paypal de mai sus se aplica doar la tranzactiile locale. Daca primesti plati din conturi Paypal din afara UE se mai adauga un 0.5%. Iar costurile ascunse Paypal nu se opresc aici: nu poti retrage banii intr-un cont din Romania decat folosind un card Visa, limita de retragere implicita fiind de 500 de euro pe zi cu un comision de 2 euro. Daca tot sintem la calcule de matematica, 2 euro la extragerea maxima de 500 inseamna un 0.4% suplimentar.

  ePayment are Paypal ca metoda de plata integrata in platforma alaturi de Visa, Mastercard, Amex, JCB si Diners. Avantajul major al integrarii direct cu ePayment este practic mutarea riscurilor de mai sus la noi in curte si, asa cum ai spus, serviciile AntiFrauda.

 5. Mersi de precizari. Eu am un cont paypal, ala nu e domestic? E cont in US? Pana acum nu am primit bani in el, ca nu a fost cazul, dar pe viitor poate voi face ceva si cu plata online.. deci, intrebarea mea este, nu pot avea un cont PayPal domestic?

 6. O plata domestica = o plata locala. Adica platitorul si cel care primeste plata se afla in aceeasi tara. Probabil ca contul tau este deschis pe Romania si nu pe US. Poti deschide pe US dar iti trebuie adresa de US, card de US etc.

 7. Stiu ce inseamna domestic si cross, eu insa asa stiu ca am contul, pe plati domestice. Daca integrez la mine in site platile de la PayPal, acolo scrie domestic – Romania, si mai mult, intrand pe cross, ma vede tot din Romania, si pe crossborder nu-mi schimba comisioanele, tot pe alea din domestic le am. Deci eu zic ca am “cont domestic”, nu salbatic! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.