Doua posturi ce trebuie citite: Incotro se indreapta IT-ul nostru, via blog.ComenziPC si Neputinta pe Internet, via Dragos Manac

Doua posturi ce trebuie citite de catre proprietarii de magazine online sau viitorii antreprenori in online.

  1. Intr-o "tara de banci, farmacii, cazinouri si shaormarii", intr-o tara in care vanzarea de componente IT a ajuns o joaca pentru diletanti – Directorul general al ComenziPC, dl. Dan Dumitrescu,  impreuna cu alti 5 mari jucatori (Romsoft-Adrian Furnică, IT Direct-Cristi Şucaliuc, Scop Computers-Mihai Cârstea, Lasting System- Narcisa Bursasiu şi KTech Electronics-Adrian Dogaru) s-au intalnit la o masa rotunda cu scopul de a discuta problemele actuale care afecteaza piata IT. Care sunt semnalele de alarma? De ce a coborat marja profitului? Care sunt previziunile mai mult sau mai putin pesimiste? Spre ce se indreapta piata IT din Romania? Care sunt marii jucatori care vor iesi din piata? Cum afecteaza cursul valutar piata IT?

Mai multe pe blogul autorului si aici.

  1. Stiti bancul acela cu romanii la cazan? Morala e ca romanii nu trebuie paziti pentru a nu se organiza in scopuri marete, ei sunt capabili sa ramana mereu invrajbiti si dezorganizati.

    Intr-un fel il inteleg pe cel care mi-a tras o cheie lunga si sanatoasa pe masina. Era parcata corect, era proaspat spalata, stralucea si, mai ales, nu era a lui. A facut un pic de dreptate personala si a mers mai departe. Cred ca ii inteleg si pe cei care au spart-o, pe cei care mi-au furat laptopurile din firma sau banii din buzunar. Poate sunt niste amarati, poate asta e singurul mod de a trai invatat, poate mureau de foame sau nu mai aveau bani de droguri. Ma frustreaza extrem faptele lor, pentru ca am pierdut de pe urma lor, dar intr-un fel, pot sa inteleg si sa explic acest tip de comportament.

    Ce nu pot intelege, insa, este faptul ca mentalitatea ramane aceeasi, chiar si atunci cand oamenii evolueaza dramatic si activeaza intr-un domeniu mult mai solicitant intelectual: IT/Online. Stiu ca e exagerata comparatia, dar rautatea si ura se manifesta la fel de intens. Consider ca mediul online romanesc e incarcat de ura si rautate. De ce? Din cauza neputintei si lipsei de intelegere. Cele doua merg mana in mana, neputinta fiind sursa primara, iar lipsa de intelegere catalizatorul.

Mai multe pe blogul autorului.

No tags for this post.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.