Diseara la RadioLynx.ro stau la un pahar de vorba cu Bobby Voicu despre comertul online romanesc

Noroc cu readerul si instrumentul de monitorizare a blogurilor.. era sa uit (noroc cu postul lui Bobby). Diseara sunt invitat la ora 21:00, la RadioLynx, sa stau de vorba cu ascultatorii despre comertul online. Va astept sa vorbim despre magazinele online romanesti.

LATER EDIT: Aseara m-a sunat profu’ de mate sa-mi spuna ca am uitat regula de 3 simpla.. si are dreptate. Asa cum v-am explicat in direct rationamentul de la care ar trebui sa plece orice jurnalist cand publica cifrele pietei de comert electronic, adica de la cifrele ROMCARD, ex: 2007 – 35 milioane euro, tot asa avem 5% = 35 mil euro, deci 100% = 700 mil euro, si identic, in 2008 o estimare de 50 mil euro, deci 5% = 50 mil euro => 100%=1.000 mil euro, adica in 2008 se preconizeaza aproximativ 1 miliard de euro pe online.

Aseara de emotie, si pentru ca bucla sinaptica din clasa a 4-5-a cu regula de 3 simpla nu a mai functionat, am emis alta cifra pentru 2008 si nu am facut acest calcul elementar.. imi cer scuze celor care m-au ascultat in direct de eroarea produsa. Promit sa ma dotez cu un abac astfel incat sa fiu mai rapid la calcule…

Mai trebuie tinut cont de inca un lucru cand pornim acest rationament.. si eu aseara se pare am gandit mai lent.. ROMCARD proceseaza comerciantii inrolati cardurile in 3D SECURE (indiferent de tipul cardului procesat), in rest, chiar daca mai sunt tranzactii cu cardul nu mai trec prin serverele lor.. si sunt destule carduri romanesti neinregistrate in 3d secure, si mai sunt magazine online care fac plati prin procesatori non 3D secure. So, cifra realista e putin mai mare de 1 miliard de euro, cu o marja de eroare de 20% ajungem chiar la 1.2 miliarde de euro estimare pe 2008.

No tags for this post.

Related posts

3 thoughts on “Diseara la RadioLynx.ro stau la un pahar de vorba cu Bobby Voicu despre comertul online romanesc

  1. Ref ultimul paragraf: zici ca eu cu cardul meu ING nu fac tranzactia pe emag prin Romcard? Te contrazic, tranzactia este procesata tot pe la ei, si deci apare in datele facute publice (+1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.