Daca detii un magazin online nu te implica in dezvoltarea comertului electronic!

De ceva vreme echipa Link2eCommerce (eu, Andrei, Bogdan si Claudiu) ruleaza doua chestionare comandate de ANC – Autoritatea Nationala pentru Comunicatii. Unul dintre ele merge foarte bine gratie sprijinului magazinelor online… le multumesc inca o data pe aceasta cale.

Al doilea chestionar (acces pe baza de invitatie, in mod natural am trimis la majoritatea magazinelor aceasta invitatie) e adresat proprietarilor de magazine online, sau managerilor care lucreaza in cadrul firmelor de comert electronic.. da, sunt cei care ne-au sprijinit cu atata ardoare la chestionarul de mai sus, si care nu merge… nu strange suficiente date pentru a ajuta la elaborarea unui plan de masuri ce va.. ma rog, stiu ca sunteti satui de vorbe, dar echipa care lucreaza in spatele acestui proiect nu vorbeste prea mult, mai mult tace si face.

De ce trebuie sa te implici in dezvoltarea comertului electronic romanesc? Cand tu de fapt trebuie sa-ti vezi de interesul propriu… Ce trebuie sa te intereseze de rezultatele intregii industrii?? Ce daca oamenii nu au incredere in acest tip de comert? Tu te descurci si-ti faci cifra de afaceri atat timp cat exista un investitor sa pompeze bani sa-ti sustina campaniile…

De ce ar trebui sa-ti pierzi 20 de minute completand un chestionar?? Ce nu ai altceva mai bun de facut?? Si ce daca Guvernul Romaniei impune o reglementare cu care tu nu esti de acord ca urmare a acestui studiu? Doar asha e de cand lumea.. ei fac legile, pe care noi le infieram, si tot noi le suportam cu stoicism, nu? De ce sa te implici in dezbaterea asupra marcii de incredere? Sau asupra unui mecanism de rezolvare alternativa a disputelor??

Si ce daca userii normali doresc un mecanism de auditare a magazinelor online, o marca de incredere? Voua nu trebuie sa va pese cine il implementeaza si de ce… Tot aia e.. Si ce daca userii care cumpara de la voi ar cumpara si mai mult daca le-ar creste increderea in serviciile voastre?

Cum bine spune Bogdan pe blogul sau: "Si cum am scris in trecut despre explicarea legislatiei privind comertul electronic si am primit numeroase intrebari (de la magazine online)cu privire la de fapt ce inseamna ele sau cum se aplica sau ca de fapt ele nu sunt corecte, cred ca e important sa discutam aceste chestiuni in momentul potrivit si la locul portivit. Altfel, putem sa ne strigam nemultumirea pe forumuri sau in petitii online, ca acolo va ramine".

In concluzie, e momentul sa luati haturile in mana si sa profitati de faptul ca o autoritate guvernamentala va invita sa va spuneti parerea! Dar poate ca nu aveti nici o nemultumire…

LATER UPDATE: Tot trebaluind cu diverse.. am uitat sa va spun ca GECAD ePayment anunta cresteri ale platilor online si estimeaza 60 de milioane de euro plata cu cardul anul acesta. Materialul aici: Platile online cu cardul, 60 mil. euro in 2008

No tags for this post.

Related posts

One thought on “Daca detii un magazin online nu te implica in dezvoltarea comertului electronic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.