ANC face inca un pas spre dematerializarea documentelor – comunicat de presa

Bucuresti, 6 octombrie 2008

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) a adoptat astazi doua decizii care deschid calea catre dematerializarea documentelor. Este vorba de decizia privind normele tehnice si metodologice pentru aplicarea Legii nr. 451/2004 privind marca temporala si de decizia privind procedura de verificare si omologare a sistemelor informatice destinate operatiunilor de emitere a facturilor in forma electronica.

"Economia Romaniei ar fi trebuit demult sa beneficieze de avantajele societatii informationale, in care hartia capata un rol secundar, iar documentele emise in format electronic devin optiunea numarul unu. Deciziile adoptate astazi au parcurs o perioada indelungata de consultare publica la nivel national si european, dar reflecta in primul rand consultarile purtate cu industria din Romania. Am depus toate eforturile pentru ca aceste decizii, in care si Ministerul Economiei si Finantelor a avut un cuvant greu de spus, sa fie cat mai repede deblocate si transformate in reglementari", a declarat Liviu Nistoran.

Mai multe aici: http://www.comunicatemedia.ro/detalii_comunicat.php?id=18472

[…]

"Marcarea temporala este serviciul prin care unui document electronic ii este asociata o informatie care garanteaza ca acel document a existat in forma respectiva la un anumit moment in timp. Marca temporala este necesara pentru a autentifica documente si are aplicatii practice in domenii precum: comertul electronic, semnatura electronica, activitatea notariala electronica, arhivarea electronica, facturarea electronica."

Aceasta este o solutie la multe din problemele afacerilor online.. acu sa treaca la treaba si Ministerul de Finante.

[…]

"Facturile electronice vor putea fi emise dupa ce Ministerul Economiei si Finantelor adopta normele de aplicare ale legii 260/2007 care sunt in responsabilitatea sa, insa sistemele informatice vor putea fi omologate odata cu intrarea in vigoare a deciziei ANC adoptate astazi."

Orice scaderi de costuri sunt binevenite, mai ales la magazinele online cu marje mici.. unde conteaza fiecare leu!

No tags for this post.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.