Off-Topic: De ce nu port chiloti tanga, sau de ce imi place SPAM-ul…

Nu scriu chestii off-topic pe blog, fiind in principal un blog citit de oameni cu preocupari mai interesante decat subiectul propus spre discutie… dar, primesc in ultimul timp foarte multe spam-uri. Nu ma plang… caci 1-2 mailuri in plus le trec intotdeauna cu vederea, sigur mai sunt baietzii de la SpeedSoft care imi trimit regulat mailul cu programul lor de facturare desi nu ma intereseaza (am ales Ice Fact, care e gratuit).

Dar sa primesc un mail legat de chiloti tanga?? Chiar nu mi-a trecut prin minte ca as putea purta vreodata, desi se pare ca nu e bine. Si o sa va explic de ce nu e bine. Insa la finalul mailului apare invariabilul:

"In conformitate cu legea 365/2002 privind comertul electronic, acest mesaj nu este si nu poate fi considerat SPAM, deoarece:
– contine datele necesare de identificare si instructiuni de dezabonare;
– acceptarea de primire a ofertei nu va implica financiar;"

Off.. legea e prea grea pentru oamenii astia, probabil au purtat tanga pe crestet si li s-a ingustat modul de a privi lucrurile.. nu stiu ce sa mai zic. Legea comertului electronic promoveaza acel opt-in, eu trebuie sa fiu de acord cu comunicarile comerciale. Iar in cererea de accept comunicari comerciale nu trebuie sa fie prezentata nici o oferta comerciala, si sa contina doar intrebarea, daca accept sau nu vreo comunicare comerciala.

In tot mailul lor nu am vazut o singura data intrebarea "Vreti sa primiti de la noi comunicari comerciale?" Tot mailul lor e demontabil foarte usor de un avocat fara pregatire cine stie ce, si mai mult, o sa-i raportez la abuse.ro, la APTI si la ANRCTI. Si la proces o sa pun niste chiloti tanga peste pantaloni…A, nu v-am zis de ce nu e bine ca barbatii sa poarte chiloti tanga:

Medicii specialisti au tras un semnal de alarma fata de bolile pe care le poate provoca purtarea chilotilor tanga. „in general, e bine sa se inteleaga ca purtatul slipilor tanga nu e sanatos si ca, la primele semne de afectiune, e bine sa se consulte medicul si sa se trateze boala” […] „Este o intreaga patologie genitala creata de chilotul tanga – vaginita, boala inflamatorie pelvina (BIP), riscul de sarcina extrauterina sau de infertilitate, dar si o patologie anala – boala hemoroidala anala, tromboza hemoroidala, fisura anala”.

Asa ca nu purtati va rog chiloti tanga, dragi colegi de sex masculin, cei care ati primit acest mail ca si mine…

A.. cica "echipa chirurgiegenerala va doreste sanatate!" Si eu le doresc sanatate, or sa aiba nevoie la proces!!! Ma rog, nu o sa fie proces, dar o contraventie mica sigur…Cine a mai primit mailul asta, sau altele, sa citeasca procedura de aici si sa o aplice: Modalitati de reclamare a comunicarilor comerciale nesolicitate

"Conform prevederilor Legii nr.365/2002, fapta furnizorului de servicii care efectueaza comunicari comerciale incalcand conditiile stabilite prin lege constituie contraventie, daca nu este savarsita in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa constituie infractiune, si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 50.000 lei. "

LATER EDIT: am mai primit de la aceeasi echipa si alt mail… "Comunicarea – un iceberg", pentru ei intr-adevar.

No tags for this post.

Related posts

5 thoughts on “Off-Topic: De ce nu port chiloti tanga, sau de ce imi place SPAM-ul…

 1. Si mai e o faza care ma scoate din sarite: “Primiti acest mail deoarece sunteti inscris in baza noastra de date sau adresa Dvs. de email a fost gasita pe un site public”. Pai sa ne intelegem, adresa mea ar putea sa apara undeva, pe Internet. Asta nu inseamna ca o poate lua orice firma si folosi ca sa imi trimita mesaje. Doar pentru ca e pe Internet, nu inseamna ca mi-am dat acordul sa primesc oferta cuiva. Cand se solutioneaza ceva, anunta pe blog, sa vada lumea ca nu mai merge ­čśÇ

 2. “Stimate domnule Liviu Taloi,
  Adresa Dvs. a fost ├«nregistrat─â la Autoritatea Na┼úional─â pentru Reglementare ├«n Comunica┼úii ┼či Tehnologia Informa┼úiei cu nr. 24222/10.09.2008.”

  So.. asteptam rezultatele, in 30 sau 60 de zile.. vedem.

 3. Am incercat si eu sa trimit mail la una din cele 3 adrese mentionate de tine mai sus, dar primesc “Mail delivery failed”. Deci in Romania e varza, nimic nu functioneaza cum trebuie si mai presus decat atat nu ai nici unde sa raportezi, pentru ca primesti un raspuns sec cum ca mesajul nu a ajuns…

 4. Am trimis si eu sesizare. Făcându-mi și eu iluzii că poate-poate se întâmplă ceva.

  Am primit r─âspuns de la ANSPDCP (sublinierile imi apartin):

  ÔÇ×Pe de alt─â parte, v─â preciz─âm c─â intr─â ├«n sfera prevederilor art. 12 din Legea nr. 506/2004 numai acele comunic─âri comerciale care ├«ndeplinesc condi┼úiile stabilite prin art. 1 pct. 8 din Legea nr. 365/2002: ÔÇťcomunicare comercial─â – orice form─â de comunicare destinat─â s─â promoveze, direct sau indirect, produsele, serviciile, imaginea, numele ori denumirea, firma
  sau emblema unui comerciant ori membru al unei profesii reglementate; nu constituie prin ele ├«nsele comunic─âri comerciale urm─âtoarele: informa┼úiile permi┼ú├ónd accesul direct la activitatea unei persoane fizice sau juridice, ├«n special pe nume de domeniu sau o adres─â de po┼čt─â electronic─â, comunic─ârile legate de produsele, serviciile, imaginea, numele ori m─ârcile unei persoane fizice sau juridice, efectuate de un ter┼ú independent fa┼ú─â de persoana ├«n cauz─â, mai ales atunci c├ónd sunt realizate cu titlu gratuit;ÔÇŁ

  Sunt efectuate de un ter╚Ť? Da. Sunt gratuite? Da. Concluzie? Ce conteaz─â c─â ├«mi trimit mesaje despre chilo╚Ťi tanga, ├«n condi╚Ťiile ├«n care eu NU le-am cerut a╚Öa ceva? Pentru autorit─â╚Ťile noastre, chilo╚Ťii third-party nu sunt spam.

  Nu ├«mi r─âm├óne dec├ót s─â ├«i filtrez frumos din server. ╚śi s─â sper c─â nu mai apar ╚Öi al╚Ťi t├ómpi╚Ťi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.