Scurte/Quickies 15.0 – 3% reducere la orice produs cumpărat cu plata în rate de la MarketOnline, Radu Apostolescu – cofondator eMAG:”Anul viitor, incepem extinderea la nivel national”, Au inceput inscrierile la NextOnlinePlayers

In saptamana ce a trecut fiind ocupat cu trainingul de comert electronic iSell organizat de PICANT am sarit peste cateva stiri interesante, stiri ce au legatura cu comertul online romanesc. Stiu ca o parte din voi ati citit despre ele deja, si poate acum vin cu informatii deja vechi, dar mai stiu ca sunt cativa oameni care imi citesc blogul si care au destul de putin timp sa alerge dupa aceste stiri. Pentru ei, si pentru toti cei care au trecut cu usurinta peste urmatoarele stiri, iata ce am surprins cu ajutorul instrumentului de monitorizare a blogurilor.

  1. 3% reducere la orice produs cumpărat cu plata în rate de la MarketOnline

MarketOnline oferă 3% reducere pentru produsele cumpărate cu plata în rate în perioada 25 iunie – 24 iulie 2008. Dacă acum un an şi jumătate MarketOnline era primul magazin online care anunţa lansarea unui serviciu de rate 100% online, prin partenerul său eCreditor, iată că acum magazinul online oferă o reducere consistenta pentru încurajarea acestui tip de plată. "Ştim că romanii se uită de 10 ori în portofel atunci când cumpără în rate, de aceea am decis să le facem un cadou pentru vacanţă, oferindu-le 3% reducere la orice achiziţie cu plata în rate", declară Mugur Cosmin Frunzetti, managing partner al MarketOnline.

Sub forma unei promotii adresate consumatorilor de produse in rate, sub forma unei grije fata de banii de vacanta ai clientilor, MarketOnline raspunde probabil unuia dintre recentele comunicate ale PcFun in care acestia anuntau introducerea unui sistem de creditare online. Sa nu uitam ca plata in rate este cea care a impulsionat cativa ani de zile buni retailul clasic, si sigur tot ea este cea care ne-a adus acum intr-o "mica" criza financiara… Cine va lua banii consumatorilor de rate anul acesta? MarketOnline sau PcFun?

  1. Radu Apostolescu – cofondator eMAG:”Anul viitor, incepem extinderea la nivel national”

Radu Apostolescu, unul dintre cofondatorii eMAG, mizeaza pe cresterea accelerata a pietei online din urmatorii ani si vede o solutie de dezvoltare a afacerilor prin diversificarea gamelor de produse vandute pe internet. Compania va incepe anul viitor procesul de extindere la nivel national, prin deschiderea de depozite logistice in principalele orase-cheie, depozite ce ar putea include si cate un showroom.

Citind printre randurile articolului celor de la Business Standard aflam ca: "vechea platforma informatica nu putea suporta atatea locatii si, implicit, nu ar fi putut suporta dezvoltarea businessului, iar din acest motiv am decis inlocuirea ei cu una consacrata pe piata". Investitia de care s-ar putea vorbi aici se poate ridica in jurul valorii de 1 milion de euro daca vorbim de o aplicatie SAP, sau ceva bazat pe ORACLE. Impreuna cu investitiile in depozitele regionale si stocurile aferente s-ar putea sa reduca si anul acesta profitul celor de la eMAG la o cota relativ mica. Lectura suplimentara despre Amazon si depozitele lui, sau despre inaugurarea celui mai recent depozit din Europa, in UK. Numarul si dimensiunea depozitelor pot da o indicatie la un moment dat despre cifrele comertului electronic din regiunea respectiva.

  1. Au inceput inscrierile la NextOnlinePlayers

PlayTheBalls a decis să creeze o platformă de dezvoltare a viitorilor antreprenori din zona online sub forma unui eveniment de trei zile care cuprinde work-shop-uri, aplicaţii practice, networking şi o serie de prezentări a unor idei de afaceri în căutare de finanţare în faţă unor investitori strategici. Next Online Players va avea loc în perioadă 17-19 iulie 2008 la hotel Howard Johnson în Bucureşti, fiecare zi fiind dedicată unui domeniu cu potenţial de dezvoltare în zona online: comerţ electronic, publishing, servicii. Printre speakerii care şi-au manifestat interesul de a participa se numără: Vlad Stan, Vladimir Oane, Madalin Matică, Marius Ghenea, Dragoş Novac, Liviu Taloi, Radu Ionescu, Dragoş Manac.

Si pentru ca ma aflu prin bunavointa organizatorilor printre vorbitori as vrea sa aflu de la toti cei 30 de participanti intrebarile care ii framanta in ceea ce priveste comertul electronic, si nu numai… Din informatiile publicate de Ciprian Gavriliu, omul din spatele PlayTheBalls, in primele ore s-au inscris deja 3 participanti. Astept o reactie din partea acestora si cateva intrebari aici pe blog, sa vin inarmat exact cu informatiile de care ei au nevoie la workshop.

So, acestea fiind spuse, ne vedem saptamana aceasta si pe 24-25 iulie la iSell, training pe comert electronic organizat de PICANT si pe 17 iulie la NextOnlinePlayers organizat de PlayTheBalls, aka Ciprian Gavriliu.

No tags for this post.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.