Prima editie a trainingului de comert electronic iSell la final. A doua editie se va desfasura saptamana asta.

Joi si Vineri (26 – 27 iunie) am avut oportunitatea sa ma intalnesc cu 13 oameni pasionati de comert electronic. Mi-a facut placere sa stau de vorba cu ei si mai ales sa raspund intrebarilor puse in timpul pauzelor. Marea parte a lor au venit pentru ca au simtit ca le lipsea ceva, o privire de ansamblu poate, sau o parte din cunostintele pe care am incercat sa le transmit acolo, in sala de la Caro. Cei mai multi dintre cei care au venit sunt implicati in board-ul companiilor ce administreaza magazine online, iar 2-3 dintre ei aveau planuri pentru a lansa un magazin online in curand.

Din confesiunile lui Nic, si studiind si expresia fetelor cursantilor, am dedus ca este poate cel mai greu si voluminos manual prezentat la trainingurile organizate de PICANT. Nu mi-am inchipuit ca toate cele 6 capitole adunate, plus o mica introducere, ar putea cantari atat de mult… De fapt o parte dintre cei prezenti mi-au spus ca ar fi bine sa fi prezentat cursul in 3-4 zile nu doar in 2 zile, si poate au dreptate. Am incercat insa sa adun in cele aproximativ 170 de pagini cateva, doar cateva, din sfaturile pe care le dau clientilor mei pe parcursul unui an de zile, uneori si doi. Nu am reusit acest lucru, pentru ca este imposibil… dar am adunat cat am putut de mult si am scris acele cuvinte ca si cum as sta de vorba cu fiecare dintre cursanti in parte, in stil direct, personal. Manualul sper sa le faca placere sa-l citeasca si sa ma auda vorbind chiar daca acum nu mai sunt in preajma lor.

Chiar ma gandeam acum in timp ce scriam aceste randuri la posbilitatea de a crea un grup pe yahoo, sau oriunde in alta parte, unde sa continui o parte din discutiile interesante incepute la curs si unde sa aibe acces toti cei care au participat la acest training. Sau poate sa discutam despre comertul electronic in general, sa nu limitam discutiile numai la curs?!? Sa-l gazduim pe site-ul ANEC (asociatia nationala pentru e-commerce)? Nu stiu.. Dar mi-ar place sa fiu la curent cu problemele si cu rezolvarile pe care le-au gasit cei 13 noi prieteni pe care mi i-am facut la iSell.

Le multumesc pentru participare tuturor. Alin, Angelo, Victor, Beatrice, Dragos, Daniel, Gabriel, Adrian, Sergiu, Ioana, Bogdan, Nicolae si Corina va multumesc.

PS. Nu am uitat de materialele suplimentare (pdf-uri, excel-uri, link-uri) pentru ziua 2, dar se pare ca divshare are o problema si nu face un upload corect. Vi le voi trimite probabil maine cand sper sa se rezvolve problema. Din pacate nu le pot trimite pe mail direct caci au 20 de mega.

 

No tags for this post.

Related posts

One thought on “Prima editie a trainingului de comert electronic iSell la final. A doua editie se va desfasura saptamana asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.