Scurte/Quickies 13.0 – ElkaSystems (ComenziPC.ro) muta distributia pe online, ContentSpeed.ro – Buy-back pentru magazinele virtuale romanesti, Compania Microsoft va recompensa financiar cumparaturile online facute prin motorul sau de cautare

Iata cateva din stirile care mi-au atras atentia saptamana trecuta si pe care va invit sa la comentati.

1. ElkaSystems (ComenziPC.ro) muta distributia pe online

Administratorul magazinului online ComenziPC.ro, compania Elka Systems, anunta mutarea distributiei in mediul online, avand in vedere avantajele pe care le ofera Internetul, se arata intr-un comunicat al companiei transmis miercuri agentiei NewsIn.

Este de la sine inteles ca tot mai multi furnizori de IT&C isi vor muta distributia pe online. De altfel unul din magazinele online a generat in perioada ce tocmai a trecut un adevarat val de comentarii vorbind despre actualizarea informatiilor de stoc. Se pare ca si lumea furnizorilor se agita putin, nu uitati nici de comunicatul (e)Tornado.

2. ContentSpeed.ro – Buy-back pentru magazinele virtuale romanesti

In premiera pe piata solutiilor software pentru comert electronic, ContentSpeed lanseaza campania de imbunatatire a calitatii magazinelor virtuale autohtone. Programul permite oricarui operator de magazin online din Romania sa isi schimbe solutia intr-una mai performanta si cu o rata de conversie mai buna a vizitatorilor in cumparatori.

Iata o initiativa care trebuie sustinuta de catre cei din domeniu. Daca economia facuta la achizitia acestei solutii este una consistenta si daca solutia este ok din punct de vedere tehnic (sincer am vazut solutia si este buna) atunci nu vad de ce nu ar profita de aceasta promotie cei in cauza. In perioada urmatoare, pentru ca pregatesc pe langa suportul de curs si ceva materiale de prezentare, solutii, as ruga dezvoltatorii de soft de comert electronic (vezi in blogroll) sa-mi trimita prezentari detaliate (plus instructiuni de implementare) sa le prezint pe 26-27 iunie la iSell (si pe 3-4 iulie se pare ca se ocupa locurile).

3. Compania Microsoft va recompensa financiar cumparaturile online facute prin motorul sau de cautare

Compania Microsoft a anuntat ca a lansat un serviciu care recompenseaza financiar clientii care fac cumparaturi online utilizand motorul sau de cautare, afirma Financial Times. Anuntul companiei reprezinta prima demonstratie a planurilor pe care compania le are pentru a lupta impotriva dominatiei celor de la Google pe piata motoarelor de cautare. Ideea a fost anuntata in urma cu doi ani de catre Bill Gates, insa el nu a dezvaluit atunci ca ea ar fi legata de cumparaturi electronice. Serviciul, care se numeste Live Search Cashback, este valabil doar in Statele Unite. Recompensele financiare sunt oferite din taxele de publicitate pe care comerciantii ce adera la acest serviciu le platesc Microsoft. Gigantul software nu a anuntat ce parte din aceasta taxa va fi platita clientilor.

 Fara comentarii. Sa vedem reactia celorlate motoare de cautare: Yahoo (Bobby, ceva reactii?) si Google.

LATER EDIT: atentie la problemele de marca cu acest comunicat – PCfun.ro si ElectroFun.ro introduc, in premiera, C-net- un serviciu de creditare 100% online de la Cetelem, Cnet.com si Cnet.ro, doua site-uri consacrate in internetul local si international…

No tags for this post.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.