250 milioane de euro pe 2008, “cifra comertului electronic romanesc”, declara jurnalistii nostri

Ma tot intreb de ce jurnalistii nostri nu cauta sa se informeze din mai multe surse, sau cum pot declara foarte tare si raspicat ca aceea este cifra comertului electronic romanesc, 250 milioane de euro. In tara asta se vinde doar IT&C??!? Daca ne aducem aminte de ultimele declaratii ale d-lui Mitroi de la Romcard, de anul trecut de la Gala Premiilor eCommerce, am fi stiut ca o cifra de afaceri mai mare decat IT&C-ul la plata cu cardul au facut-o cei din sectorul comunicatiilor si cei din turism, nicidecum cei din IT (desi numarul de produse vandute din acest sector ar predomina piata online). Iar daca acum ne uitam pe ultima declaratie (disponibila public de ceva vreme) a d-lui Marin Mitroi vom vedea ca cifra generata de platile cu cardul este de 35 milioane de euro pe 2007. Ori daca facem o socoteala, cifra de anul trecut considerata de jurnalisti ca fiind "cifra comertului electronic romanesc" este de 115-120 milioane de euro, si calculand procentul de plata cu cardul ajungem la 29%!??! Cand procentul real este de maxim 5%, cifra iarasi unanim recunoscuta printre cei care vand IT&C!!

Unde este gresala?!?? Oare sa fie 250 cifra intregului comert online romanesc? Sau o fi alta?

  1. Comertul electronic, un mld. € in 2010
  2. Marea Britanie, cea mai mare crestere si valoare in comertul online din Europa
  3. ComerĊ£ul electronic va ajunge la 250 milioane euro

 

 

No tags for this post.

Related posts

2 thoughts on “250 milioane de euro pe 2008, “cifra comertului electronic romanesc”, declara jurnalistii nostri

  1. Cred ca nu e tocmai reala, dar e si greu de calculat exact… sunt atat de multe mici magazine incat e chiar greu chiar si de aproximat fara prea mare eroare. Dar nu trebuie sa te mire faptul ca apar cifre din astea, am vazut un articol aparent documentat acum vreo 2 saptamani care spunea ca in Romania sunt vreo 18 milioane de utilizatori de internet… iar Uniunea Europeana tocmai ne-a pozitionat recent ca fiind cam cei mai slabi la capitolul internet in Europa.

  2. Nu e vorba de aproximarea unei cifre, ci de ignorarea altor segmente ale comertului electronic romanesc si comunicarea sectorului IT&C ca fiind unicul domeniu si cel mai important in toata aceasta chestie. Cum poti sa afirmi in mass-media ca acest domeniu face 250 mil de euro doar pe estimarea industriei de IT&C? Restul chiar nu conteaza??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.