Un articol suculent pentru cei ce urmaresc declaratiile principalelor magazine online a aparut azi in presa, mai exact pe Wall-Street.ro: Bilantul retailului online la inceput de 2008
- eMag: Vanzari duble in primele doua luni ale anului 2008
[…]Compania a incheiat anul 2007 cu afaceri de 76,7 milioane de euro si vizeaza, pentru anul in curs, o crestere a cifrei de afaceri pana la 150 milioane de euro si o cota de piata de 60%-65% din retailul IT&C online.[…] - Madalin Durca (PcFUN): Piata a scazut la inceputul anului din cauza declinului leului
[…]Magazinele FCfun.ro si Electrofun.ro vizeaza impreuna, pentru anul 2008, o cifra de afaceri de 15 milioane de dolari, pe o piata de comert online estimata la aproximativ 275 milioane de dolari.[…] - OneStop isi propune o crestere a cifrei de afaceri cu 570%
[…]Retailer-ul online OneStop.ro isi propune pentru 2008 afaceri de patru milioane de euro, in crestere cu aproximativ 570 de procente fata de anul trecut, pe care l-a incheiat cu o cifra de afaceri de 700.000 euro, a declarat, pentru Wall-Street, Viorel Balanoiu, managing partner Shop Online, compania care opereaza magazinul online OneStop.ro.[…] - Alexandru Stoica, dol.ro: Intram in era web 2.0 in e-commerce
[…]“Intram in era web 2.0 e-commerce. “, considera Alexandru Stoica, ceea ce inseamna, potrivit acestuia, “perpetual beta”, adica modificari permanente ale functionalitatilor oferite de site, tool-uri care pe masura ce aduna date si informatii de la utilizatorii site-ului, pot oferi recomandari relevante de produse, discounturi si oferte pe baza comportamentului acelui user.[…]
Pe de alta parte, iata ca si site-urile de tip anunturi agricole, sau burse, se promoveaza in jurnale. Am gasit astazi un articol interesant in Adevarul: Vând lobodă pe internet!
- […]Producătorii autohtoni au ales metoda on-line pentru a-şi comercializa recolta de zarzavaturi[…]
Si inca un post interesant gasit pe blogul unui magazin online "mioritic" – Comercializarea copilariei, via Sheepses
La Baia Mare EStore organizeaza un seminar pe teme de comert electronic.
Intrarea companiilor low-cost in sistemele de vanzari online va creste cota de piata a rezervarilor prin internet, via ZF.ro. […] Gheorghe Racaru, directorul companiei aeriene low-cost Blue Air, considera ca vanzarea de bilete pe alte site-uri decat cel al Blue Air este o metoda normala de crestere a prezentei online: "Preferam sa vindem cat mai multe bilete indiferent de canalul de distributie folosit, iar aceste platforme nu fac altceva decat sa completeze structura pasagerilor Blue Air cu un segment de pasageri obisnuiti sa cumpere biletele de pe site-uri renumite"[…]
Lectura placuta!
LATER UPDATE: mi-a scapat un anunt de pe nerve.ro, si daca nu cumva deja ati citit (daca urmariti feedul legat de magazinele online ce il gasiti in sidebar atunci sigur l-ati vazut deja) si OKAZII.ro a implementat, pe aceeasi platforma cu care ne-a obisnuit, facilitatea construirii unui magazin online propriu.
No tags for this post.
Ma intreb cum realizeaza Estores.ro seminar de comert electronic cand ei habar nau sa faca un site. Uitati-va la portofoliul lor, dati un View Source la site-urile asa zise bazate pe platforma estores, si veti vedea ca asa zisa platforma Estores e defapt Author = The Zen Cart™ Team and others si Generator = shopping cart program by Zen Cart™, http://www.zen-cart.com eCommerce.
Mi se pare jenant!
Stupar, este oare o coincidenta ca oriunde apare eStores.ro apari si tu? Un mesaj l-am inteles, al doilea l-am inteles. Speram sa fii ceva “razboinic al luminii”. Insa am senzatia ca ceea ce faci tu este axat direct pe eStores. Ai vreo experienta personala cu ei? Ai vreun scop anume? Ai pe cineva in spate care te plateste sa dai in ei?
Am urmarit si eu comertul online din Romania. Doresc si eu sa deschid cat de curand un magazin online, si atat din presa cat si din alte surse reiese ca Estores sunt printre cei mai buni. Ideea lor de a face un seminar mi se pare grozava, este o oportunitate excelenta pentru mine si pentru altii in situatia mea, voi avea ocazia sa intru in contact cu oamenii implicati direct in comertul online.
Pana acum nu am vazut oferte mai avantajose. Imi ofera careva ceva mai bun?
De ce lasati toti frustratii sa scrie prostii???? Sa citeasca mai intai GPL-ul si apoi sa vorbeasca!!!! Citesc blogul dl Taloi de mult timp si nu mi se pare normal ca orice stupid/stupar sa se foloseasca de el pentru a-si promova ineptiile.
Am analizat f bine estores.ro si pot spune ca nu e absolut nimic ilegal acolo. Si nici nu vand licente nicaier! Pur si simplu e vorba de gazduire, cum fac cam toti cei care dau solutii de ecommerce, majoritatea bazate pe zen sau oscomm.
Foloseste-ti ochii ca sa citesti, apoi creierul sa scoti ceva bun, apoi spune daca ai intr-adevar ceva de zis. Nu face pe haiducul daca nu esti capabil.
Estores promoveaza platforma folosita – ZenCart, fara a o mentiona, ca fiind facuta de ei. Lucru dovdit in Wall-Street.ro, printr-un articol in care ei sustin ca dezvoltarea platformei de comert electronic i-a costat 5000 EUR, ceea ce este fals.
De ce trebuie sa fie fals?? Multe din magazinele online au pornit de la clasicul OSCommerce, si de la ZenCart poate sau alte platforme open source. Nu vad nici o contradictie in a pleca de la o platfoma free si apoi sa o perfectionezi, sa o duci acolo unde vrei, sa o adaptezi.. ce ai de fapt cu firma asta? Ce face firma ta – DEVSTUDIO.ro mai bine ca cei de la eStores.ro?
Nu compar. Mi se pare prea pompos ce prezinta si ce ofera.