iPhone si comisarul european Meglena Kuneva: “deblocarea iPhone, nu reprezinta neaparat incalcarea legii”

Practica Apple de a limita utilizarea dispozitivului iPhone pe retelele anumitor operatori de telefonie mobila poate fi considerata nedreapta de catre unele tribunale, iar consumatorii nu ar trebui sa fie obigati sa o accepte, considera comisarul european Meglena Kuneva. "Daca unii consumatori opteaza pentru deblocarea dispozitivelor iPhone, aceasta nu inseamna neaparat ca au incalcat legea", a adaugat Kuneva.

mai multe in ZF aici: Consumatorii ar avea dreptul sa isi deblocheze iPhone-urile

sau aici pe blogul lui Jorj:

"Azi in schimb reapare discutia despre politica de vanzare Apple in Europa a telefonului minune, la cel mai inalt nivel: Parlamentul European. Sursa acestei stiri euractiv.ro Astfel pe scurt in europa politica Apple va trebui sa fie schimbata deoarece nu se supune legislatiei Europene.
In incheiere tin sa reamintesc ca legislatia din Romania Ordonanta nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 212 din 28 luna 1992) interzice conditionarea vanzarii unui produs de achizitionarea de catre client a unui alt produs sau serviciu."

No tags for this post.

Related posts

One thought on “iPhone si comisarul european Meglena Kuneva: “deblocarea iPhone, nu reprezinta neaparat incalcarea legii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.