Ora Magica – sau cum putem aduce zambetul pe chipurile copiilor nostri, si nu numai

În fiecare seară (18:30) în timpul lunii decembrie (1-21 decembrie), până în apropierea Crăciunului, va fi o „oră magică” de citit poveşti copiilor. Se va amenaja un loc special în subsolul Librăriei Cărtureşti (care dă impresia unui castel), unde copiilor, aşezaţi pe scăunele mici, să li se servească cacao cu lapte şi să li se citească câte o poveste. În acest timp, părinţii, bunicii sau îngrijitorii îi pot aştepta în librărie, citind o carte, sau în ceainărie.

ora magica

După ce se va citi povestea, în fiecare seară, însoţitorii copiilor vor fi invitaţi să cumpere cartea cu povestea respectivă din librărie sau chiar mai multe cărţi. De asemenea, putem face apel la părinţii sau bunicii generoşi să cumpere două cărţi de poveşti, în loc de una, iar pe cea de-a doua sa o doneze unui copil orfan.

Banii adunaţi din vânzarea cărţilor cu mesaj vor fi donaţi sub forma unor cadouri de Crăciun (poate chiar cărţi cu poveşti) unei case de copii sau unor copii nevoiaşi chiar înainte de Crăciun.

Pe tot parcursul proiectului se vor strânge cărţi de poveşti (va exista şi un „punct de colectare” special la Librăria Cărtureşti) de la prieteni ai poveştilor (oricine are acasă o carte veche de poveşti). Aceste cărţi vor fi oferite în dar copiilor din casele de copii sau centrele de plasament care vor veni în fiecare seară, iar o parte se vor adăuga donaţiei finale

În fiecare duminică pe durata proiectului (3 zile), la Librăria Cărtureşti de pe Str. Edgar Quinet, copii de la casele de copii sau centre de plasament vor confecţiona păpuşi din cârpe sub îndrumarea unor studenţi la artă sau design. Aceste păpuşi vor fi vândute la Cărtureşti în cadrul târgului de Crăciun alături de căni şi semne de carte pentru a aduna bani pentru donaţia finală

Mai multe detalii primiti de la Dragos Galeteanu: dragos.galeteanu@einvest.ro

No tags for this post.

Related posts

One thought on “Ora Magica – sau cum putem aduce zambetul pe chipurile copiilor nostri, si nu numai

  1. Adevarul despre Librariile Carturesti e foarte , foarte simplu : imagine , imagine si iar si numai imagine. Fite , snobism , figuratie si ….carnetele la 30 ron bucata. Adica exact ce trebuie unora ca Elena Basescu – Succesuri, plodu` lu` Casuneanu si a lu` Hrebe . Felicitari pentru PR dar numai atat. In rest un business ca multe altele care se ascunde sub o imagine foarte bine creata, magistral as spune chiar . Iar ultime stire e de mare rezonanta , terenul si cu/fara constructia de pe el din spatele librariei de pe Magheru a fost achizitionat de cei de la Carturesti cu 5 milioane de euro !!!! WOW !!!! Incredibil, nu ?!?!?!?! Cine spala bani in aceasta afacere ?!?! Se vorbeste de Vantu mai ales datorita bunei relatii dintre Carturestii si Cotidianul , Catavencu si restul grupului lui Vantu !! Si nu ar fi imposibil !Oricum nimeni nu poate sa creada in Fat Fumos si merele de aur ! Merita cercetat totusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.