The Experience is The Product. Products are People too, by Peter Merholz – via FutureLab

In asteptarea acelui The Online Shop (prietenii stiu de ce) va invit sa vizionati un slideshare postat de Peter Merholz: “In this presentation Peter does a great job of explaining that the experience is everything, it’s the branding, it’s the marketing, and how often our approaches to design screw this up.” Mai multe detalii aici (aici gasiti postul original). Si credeti-ma, merita 47 de minute din viata dumneavoatra de tineri antreprenori.

Construiti altceva! Veniti cu idei noi! Inca astept… desi asha cum vorbeam cu un bun amic, probabil tot cei care au construit web1.0 in Romania vor avea curajul reformarii actualului web2.0.ro

ipod-system.jpg

LATER EDIT: WOW.. ce articol!!

Share Button
No tags for this post.

Related posts

1 thought on “The Experience is The Product. Products are People too, by Peter Merholz – via FutureLab

  1. Din punct de vedere al omului care vinde un produs: da wow, experienta e totul, experienta e produsul, nu te axa pe functii si chestii plictisitoare ci doar pe interactiunea dintre produs si cumparator, blabla. Oricum nu iti trebuie neaparat un video de 47 minute sa intelegi ce au in comun IPod, Flickr si toate inventiile astea minune si ce le face de succes. Daca n-ai inteles ce fac aceste produse sa mearga, n-o vei intelege nici din video, pt ca in fond cei care scriu difera de cei care citesc.

    Din punct de vedere al omului care cumpara un produs: uhhh, asta sa fie viitorul ? Ia pastile rosie, mergi pe drumul verde, conecteaza-te la mufa mov pt muzica ca sa ai o viata cool, simpla, fara batai de cap ? ocupa-te tu de mers la servici si procreat, ca de restul ne ocupam noi ? chiar ai nevoie de ipod sa asculti muzica si s-o faci cool ? chiar ai nevoie de un aparat foto care gandeste in locul tau optiunile perfecte pt a face o poza ? chiar ai nevoie de o culoare sa fii in stare sa-ti nimeresti pastilele ? chiar ai nevoie de flickr sa impartasesti o emotie cu cineva ? o sa mai gandeasca cineva la ceva in ritmul asta ? chiar suntem asa destepti incat sa avem nevoie doar de produse care gandesc totul pt noi ? Si in fond astea nu sunt produse care iti creeaza o experienta placuta. sunt produse care creeaza dependenta. depedenta de ipod si itunes, de banii care ii bagi in muzica si unde ii bagi, de flickr, de banii care ii bagi in flickr pt a posta peste 100 de poze sau 102 cate sunt, de pastile colorate, de un aparat daca esti diabetic care ce o sa te invete de fapt: ca fara el in curand nu o sa mai poti face sex.

    pt mine e trist ca oamenii pica in plase d-astea si ce e mai rau e ca cei care creeaza idei vor avea modele gen celor prezentate aici si impresia ca doar asa se obtine succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.