Uzabilitatea FunGift studiata de SiteAudit.ro, un inceput, un exemplu…

http://www.fungift.ro/blog/2007/10/04/uzabilitatea-fungift-studiata-de-
siteauditro/

Asa cum zice si Andrei… nu ca ar mai trebui sa comentez si eu, dar testele facute acum au fost practic un exemplu.

Ce ar fi trebuit sa facem (si ce vom face pentru alti clienti, care vor suporta si costurile pentru acel studiu, acum cei 150 de ron + TVA nu au acoperit nici pizza si berea pe care am baut-o.. in zilele alea, sau berea pe care trebuie sa o dea Andrei juratilor, care au protestat vehement impotriva celor peste 60-80 de criterii) este sa avem un panel reprezentativ de 8-10 oameni pe site, de diferite varste, cu diferite pregatiri, si statut social diferit, sexe diferite, etc, ca la un sondaj normal, sa avem mai multe laptopuri cu acest program instalat, sau sa rulam de mai multe ori pe acelasi laptop testul la fiecare din testeri, deci se lungea foarte mult timpul de testare, trebuia sa platim acei oameni… etc.

Apoi venea momentul analizei observatiilor facute, a marcajelor de eroare, a marcajelor de inceput si sfarsit de task, a unor taskuri suplimentare (nu doar cele 3 pe care le stii deja) si binenteles pe langa acest minunat video pe care ma bucur ca l-ai vazut de 4 ori, erau de pus si niste date statistice.. pe care am sa le pun acum pentru exemplificare.,. cateva din ele.

Timpul pe taskuri pe site-ul fungift

Timpul pe taskuri pe site-ul fungift

Timpul pe taskuri pe site-ul casualwear

Timpul pe taskuri pe site-ul casualwear

LATER EDIT: readuc aminte, task1=gasirea informatiilor despre companie, task2=creare cont, task3=gasirea si cumpararea unui produs; si inca ceva, toate filmele (inregistrarile complete) si statisticile (timpii pe task-uri) vor fi disponibile la inceputul saptamanii viitoare pe SiteAudit.ro si pe Link2eCommerce.

No tags for this post.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.