Rechizite… flori… careu… a inceput scoala

Si ca atare trebuie sa ma trezesc dimineatza devreme sa duc copilul la scoala. Ar putea sa se duca si singur, dar fiind scoala putin mai departe, deocamdata il duc eu.

Suntem in clasa a 6-a, sper sa ajungem cu bine in a 7-a, caci am avut de tras destul de mult in clasa a 5-a. Profesori noi, fiecare cu pretentiile lui, etc… Azi mi-am readus aminte de prima zi de scoala a lui Bogdanel, am vazut o groaza de copii cu insigne in piept, pe care au scris numele si clasa, eventual si numele d-nei invatzatoare, sa nu se piarda pe acolo prin scoala. Bobocii…

Singura mea mare problema legata de Bogdan si scoala este modul in care isi face lectiile, dar sper anul asta sa fie mai bine, sa mai fi crescut putin. Stie cineva vreo metoda prin care  faci un copil sa nu tergiverseze temele? Ca sta la ele si in loc sa le termine repede, si apoi sa aibe timp de joaca, el le termina tarziu de tot, seara…

Ma rog, ideea este ca gata, ma scol devreme si eu nu prea functionez bine la ore prea matinale. Dar asta e. Succes tuturor celor care incep scoala astazi, si celor care o vor incepe pe 1 oct, elevilor mai mari, studentilor!

No tags for this post.

Related posts

One thought on “Rechizite… flori… careu… a inceput scoala

  1. Nu stiu daca functioneaza la tine / Bogdanel…. insa eu cand eram “bobocel”, prin clasele primare, mama ma stimula foarte mult sa fiu cu temele facute, prin stabilirea in avans a unor programe comune, care incepeau sa zic asa cand se intorcea ea de la servici.

    Mergeam foarte des la cinema, la teatru, in parc, la cofetarie, etc. Toate chestiile astea picau daca atunci cand ajungea acasa eu eram cu lectiile nefacute, etc. Dupa un timp, chiar daca s-au rarit evenimentele astea, a devenit un reflex sa ma ocup de teme si dupa aceea de joaca, tv… etc. E drept, ca pe vremea aia nu erau tentatiile asa de mari: zeci de canale tv, calculator, jucarele de tot felul, fitze, telefoane mobile si mai stiu eu ce.

    Anyway, daca gasesti formula magina, please share it, ca peste 2-3 ani, Iulia mea o sa ma cam puna la incercare…. si poate ma pregatesc din timp .

    Bafta multa cu scoala asta … 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.